Kamera je pažljivo pratila Zlatana i snimljen je pravi spektakl
Zlatan Ibrahimović polako preuzima trenersku ulogu u Milanu i njegovi savjeti mogli su se vidjeti već tokom meča s Torinom (Foto: Screenshot)

Već se nazire njegova budućnost

Kamera je pažljivo pratila Zlatana i snimljen je pravi spektakl

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović uskoro bi se trebao vratiti na teren, a navijače Rossonera obradovalo je to što se 41-godišnji Šveđanin našao na klupi za rezervne igrače tokom meča protiv Torina u Seriji A. Kamera je pratila svaki njegov korak i već se nazire šta bi Ibra mogao raditi u budućnosti.

Oporavak Zlatan Ibrahimovića prethodnih mjeseci privlačio je veliku pažnju. Nevjerovatni Šveđanin uspio je pobijediti još jednu tešku povredu koljena i vjerovatno ćemo ga u 42. godini života gledati ponovo na terenu.

Ibrahimović je u meču protiv Torina bio na klupi. Međutim, još nije spreman za igru, pa ga Stefano Pioli nije uveo u igru.

Zlatan je na klupi imao zanimljivu ulogu. Doslovno je bio pomoćnik trenera, a kamera je pratila svaki njegov potez kojeg je imao pored terena.

Nerviranje, savjeti, galama, nevjerica. Kroz sva stanja je na klupi Rossonera prošao Ibrahimović koji jednostavno ne može bez fudbala i neće biti iznenađenje ako se nakon završetka igračke posveti trenerskoj karijeri.

Nije poznato kada bi se čuveni švedski napadač mogao pojaviti na terenu. On žestoko trenira, spreman je odigrati koju minutu, ali trenutno definitivno nije u prvom planu kod Piolija.

Oglasi

Donesena odluka: Šta čeka Ibrahimovića nakon što završi karijeru?

Ne zna se kada će Zlatan Ibrahimović završiti karijeru. To još nije jasno kazao, no pretpostavlja se da će to biti na kraju ove sezone.

Švedski napadač bh. porijekla ove sezone nikako nije igrao zbog povrede koju je zadobio na kraju prethodne sezone.

Trenutno se nalazi u fazi oporavka. Mislilo se da će se vratiti u februaru u utakmicama Lige prvaka, no čini se da bi na povratak mogao sačekati kraj sezone.

U Italiji se već raspravlja o tome šta će Ibrahimović raditi nakon što se penzioniše, a pod pretpostavkom da će to biti na kraju tekuće sezone. Ugovor s Milanom ističe mu na kraju sezone i za sada nema priče o njegovom produženju niti o prelasku u neki drugi klub.

Zbog toga, čelnici Milana razmišljaju o Zlatanovoj budućnosti u klubu, a Gazzetta dello Sport piše da će napadaču biti ponuđena uloga ambasadora. Postoji i mogućnost da Šveđanin bude dio stručnog štaba Stefana Piolija i sve vodi ka tome

Oglasi

Šveđanin je priznao da se u Milanu osjeća veoma dobro, a nakon što okači kopačke o klin postoji velika mogućnost da ostane u gradu mode.

"Sviđa mi se Milan i sretan sam ovde. To je moj drugi dom. Tako da bih mogao ostati ovdje živjeti nakon što se povučem iz fudbala kao igrač", rekao je Zlatan Ibrahimović za RAI 1.

Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan u januaru 2020. nakon godinu i po dana u provedenih MLS-u. Također je igrao za ovaj klub između 2010. i 2012. godine.

Na kraju će odluka ipak biti samo njegova. On će reći kada je kraj, a to još uvijek ničim nije nagovijestio, iako ga povrede polako savladavaju.

Nije prijavljen za Milanove utakmice u Ligi prvaka!

Milan je objavio popis igrača za nokaut fazu Lige prvaka, a na njemu nema Zlatana Ibrahimovića.

Rossoneri će se susresti s Tottenhamom u osmini finala najelitnijeg svjetskog takmičenja, no u ovim utkamicama neće biti Zlatana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će Ibra propustiti duele sa engleskom ekipom, a još veći problem je izostanak prvog golmana Mikea Maignana. Iako se još uvijek vjeruje da će se francuski reprezentativac vratiti protiv Spursa, on ne nije na popisu za prvu rundu nokaut faze Lige prvaka.

Ibrahimović je bio jedan od ključnih za Milanovo osvajanje Scudetta na koji se čekalo 11 godina. Njegov povratak praktično je oživio jednu od najboljih evropskih ekipa, a njegovo odsustvo u ovoj sezoni itekako se osjetilo. Nedostaju dobri rezultati, ali očito i snažan, pobjednički mentalitet unutar tima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
eto taman nek mu vico ponudi mjesto selektora nek se uči:D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije