Zlatan Ibrahimović otkrio ko je najpotpuniji igrač koji je ikada postojao: "Bez zezanja"

Godine idu, on ostaje isti

Zlatan Ibrahimović otkrio ko je najpotpuniji igrač koji je ikada postojao: "Bez zezanja"

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović dao je opširan intervju Piersu Morganu u Engleskoj, a pričalo se o mnogim stvarima, pa i o tome ko je najveći fudbaler svih vremena.

Tokom svoje veličanstvene karijere Zlatan Ibrahimović osvojio je 34 naslova i zabio ukupno 570 golova, a ona je trajala čak 24 godine.

S 42 godine Ibrahimović je prestao da igra, no uvijek je bio zanimljiv medijima, a fudbalska javnost ga prati šta god radio. Sada sumira svoje godine na terenu, a Piersu Morganu je otkrio i ko je najbolji i najkompletniji fudbaler svih vremena. Odgovor bi mogao da bude iznenađujući, ali ipak je to Zlatan...

"Sada ću govoriti iz navijačke perspektive. Po čemu nam se sudi? Kada pobjeđujemo - kao tim. Ali ovako pojedinačno gledajući, bez da sam išta osvojio, mislim da sam najbolji. Bez zezanja. Ja sam najpotpuniji igrač koji je ikada postojao", kaže u intervjuu koji je emitovan na TV4 Play.

Petog juna ove godine je Ibrahimović nakon utakmice Milan - Verona objavio da je njegova karijera gotova. Uradio je to emotivno, u suzama.

Oglasi

Šveđanin bh. korijena je dobio ogroman aplauz s tribina i emocije su ga savladale pa je zaplakao.

"Došao je trenutak da kažem zbogom fudbalu, a ne vama. Ne dišem, ali dobro je. Toliko emocija na ovom stadionu. Kad sam prvi put stigao u Milan, vi ste me usrećili. Kad sam drugi put došao, dali ste mi ljubav", rekao je Zlatan navijačima Rossonera u emotivnom obraćanju.

Za Milan je u dva navrata igrao pet i po godina, odigrao je 169 utakmica uz 93 gola te osvojio dva Scudetta i italijanski Superkup.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U karijeri je postigao toliko spektakularnih golova, jedan je od najboljih napadača u novoj eri fudbala i mnogi svakako žale što ga više ne mogu gledati na terenu.

Ali ako ništa, nastavlja da oduševljava svojim izjavama i nastavlja da bude prepotentan, ali to je jednostavno on. Navikli su se svi da Zlatan sebe smatra najvećim, pa čak iako i sam zna da to nije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi