Nalić: Nije jednostavno biti Sloboda, svima smo na meti; Neretljak: Komazeca sam htio dovesti
VIDEO: E. Dindić

Izjavu je dao i junak Slobode, Nikola Komazec

Nalić: Nije jednostavno biti Sloboda, svima smo na meti; Neretljak: Komazeca sam htio dovesti

Haris Zilić

Sloboda je u veoma teškoj utakmici savladala Zvijezdu iz Gradačca sa 1:0, a junak je bio Nikola Komazec koji je postigao gol u 81. minuti meča, tako je Sloboda zadržala četiri boda prednosti na tabeli ispred Stupčanice pred derbi u Olovu naredni vikend.

Nakon utakmice na Tušnnju stigle su i reakcije iz oba tima, prvi se medijima obratio trener Slobode, Zlatan Nalić.

"Nisam upisao bodove ranije, rekao sam da će ova utakmica biti teža nego protiv Stupčanice. U ovoj utakmici bilo je polvurijeme se najvećim brojem individualnih grešaka od kako treniram ekipe", rekao je Nalić i nastavio:

"Zvijezda je bila jako dobra ekipa, imali su motiv. Nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi, svima smo na meti, ponosni smo na to. Druga polusezona nije isti pritisak kao prva polusezona."

Dotakao se Nlaić i napadačke igre svog tima.

"Mi imamo dosta napadača, moram početi ranije davati golove, ako to ne uradite uvlači se nervoza. Uglavnom utkamica je bila dosta teška, tri boda su najbitnija, idemo se skocnetrisati na Stupčanicu."

Oglasi

Trener gostiju iz Gradačca Mato Neretljak dao je zanimljivu izjavu pogotovo kada je u pitanju napadač Slobode, Nikola Komazec.

"Tog Nikolu Komazeca sam ja htio dovesti, međutim Sloboda ima više novaca. Prezadoovljan sam igrom svojih momaka, tu je dosta mladosti, zaslužili smo sve osim poraza, momcima skidam kapu. Dobra smo ekipa, trkački smo dobra ekipa i vjerujem da ćemo ostati u ligi", istakao je Neretljak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju je izjavu dao i junak Slobode, pomenuti Nikola Komazec.

"Fantastičan završetak utakmice, možda na početku nismo bili na nivou. Mi imamo svoj cilj, mislim da se i šampion postaje kada se igra loše. Igru možemo zaboraviti, pobjeda je najbitnija i tri boda, nastavljamo borbu dalje. Naredni meč derbi protiv Stupčanice, nema kalkulacija, zaslužujemo Premijer ligu", rekao je iskusni napadač.

Top Komentari

user1708890612
Sretnoo i spretno ostadoše bodovi na Tušanj, a Zvijezde naredne godine aBd može se boriti za ulazak u PL. Jer sa ovakvom igrom Gradačani opstaju u fed.ligi.
1 0
Slobtz77
Baš tako Naliću nađi startnu postavu koja će donijeti prevagu u prvom poluvremenu da rahat gledam utakmicu.Stalno nešto eksperimentišeš u početku da sada te brate dosta sreća pa su ostale ekipe tanke imaš sve uslove za uspjeh ako bog da
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti