"Mi u 38. minuti mijenjamo kopačke i pijemo vodu, ne možeš protiv ovakve ekipe hodati po terenu"

Dalić nakon poraza od Španije

"Mi u 38. minuti mijenjamo kopačke i pijemo vodu, ne možeš protiv ovakve ekipe hodati po terenu"

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske oprostila se od Evropskog prvenstva nakon poraza protiv Španije u osmini finala.

Hrvatska je danas poražena sa 5:3 na Parken stadionu u Kopenhagenu od Španije nakon produžetaka. Vatreni su pružili odličan otpor, ali nisu na kraju imali snage da dođu do pobjede.

Vatreni su vodili sa 1:0 nakon autogola Pedrija, ali su Španci uspjeli da preokrenu na 3:1 golovima Sarabije, Azpilicuete i Ferrana Torresa.

Tada se činilo da je u ovom meču sve riješeno, no Hrvatska u samom finišu dolazi do dva gola i produžetaka. Prvo je u 85. minuti na 3:2 smanjio Oršić, dok je za 3:3 sedam minuta kasnije pogodio Pašalić.

Hrvatska je na početku prvog produžetka imala dva zicera da u potpunosti preokrene meč, ali to nisu uspjeli. Na kraju ih je Španija kaznila i golovima Morate i Oyarzabala je sve riješila.

Dalić je nakon utakmice izjavio da je tužan zbog ovog poraza, a posebno ljut na Antu Rebića koji je u 38. minuti mijenjao kopačke što su Španci iskoristili kada su izjednačili na 1:1.

Oglasi

"Kad pogledamo cijelu utakmicu, nismo sretni. Na 3:3 nam se dogodio kiks, tužan sam, žao mi je svih koji su nas podržavali i dečkiju koji su dali sve od sebe. Nismo prošli dalje, ali mogu biti sretan i ponosan onime što smo pokazali. Mi u 38. minuti mijenjamo kopačke i pijemo vodu, protivnik nas kazni", rekao je Dalić i dodao.

"Očito moramo odrastati još. Ovo nije utakmice protiv Škotske nego protiv ekipe koja kažnjava svaki kiks. Nismo dovoljno trčali u prvom dijelu, ne možeš protiv ovakvog protivnika hodati po terenu".

Osvrnuo se i na igru Oršića koji je najzaslužniji što je Hrvatska izborila produžetke, a na ovom Euru mu Dalić nije previše dao šansu da igra.

"On je unio živost u našu ekipu, donio je dosta dobrih stvari. Dobro je reagirao, donio je inicijativu, centaršut, dobro je odigrao. Zašto Oršić nije više igrao na Euru? Pa bio je Ivan Perišić.".

"Zakasnio sam s Vrsaljkom, kad smo krenuli u nastavak smo bili dobri i zakasnili smo jer su nas ponijele dvije šanse koje smo imali. To su greške koje se kažnjavaju"

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Tužan sam zbog navijača, tužan sam zbog igrača koji su dali sve od sebe. Igrali smo protiv velike ekipe. Napravili smo pogreške kod golova i nismo uspjeli sačuvati energiju kod 3:3, kazao je.

"Načinili smo dvije, tri pogreške kod golova. Španci su iskoristili svaku našu neopreznost, no vratili smo se iz zaostatka 1-3. Presudio je naš promašaj kod rezultata 3:3", zaključio je Dalić.

Top Komentari

bk123
Zlatko nema veze što je Hrvatska ispala , dobra utakmica. Barem si usrećio porazom ove jadne paćenike nek i oni dočekaju 5minuta slavlja. Jedino im je slavlje Hrvatski poraz. Paćenici jadni bili i ostali
5 23
sportskenovosti
Hajde Zlatko sada lagano preuzimaj bosnu i pravi rezultat vrijeme nam je.,Dalicu povedi nassss...u svom na svom
7 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti