Zlatko Dalić iznenadio novinare u Rovinju kada je počeo trening Hrvatske

Mogli ostati do samog kraja

Zlatko Dalić iznenadio novinare u Rovinju kada je počeo trening Hrvatske

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske poražena je jučer od Engleske (1:0) u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Vatreni se nisu proslavili jučer na Wembleyju protiv Engleske koja je na kraju zasluženo uspjela da dođe do tri boda.

Ekipa Hrvatske vratila se u Rovinj gdje im je baza na ovom Evropskom prvenstvu, a izabranici Zlatka Dalića odradili su danas trening jer ih već za četiri dana očekuje utakmica protiv Češke.

Česi su danas pobijedili Slovačku sa 2:0 i pokazali su da će biti težak protivnik za selekciju Hrvatske. Ova utakmica će se igrati u Glasgowu na Hampden Parku, a Hrvatima je potrebna pobjeda ukoliko žele da se plasiraju dalje.

Dalić se danas na press konferenciji novinarima žalio da je pod velikim pritiskom zbog toga što svi pokušavaju da pogode sastav u kojem će igrati selekcija Hrvatske.

Također, poručio im je da im plata neće biti veća ako u novinama pokušavaju da pogađaju sastave nekoliko dana pred utakmice. No, nakon toga Dalić je napravio neočekivan potez.

Naime, obično novinari i fotoreporteri mogu prvih 15 minuta da prate treninge reprezentacija, a nakon toga moraju napustiti stadion i ne smiju prisustvovati ostatku treninga.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Međutim, Dalić je danas sve iznenadio kada je odlučio da novinari mogu pratiti cijeli trening koji je počeo u 18 sati. Trenirali su igrači koji nisu jučer bili starteri protiv Engleske, dok su ostali igrači odmarali.

Za Dalića su sigurno dobre vijesti što se oporavio Dejan Lovren i što će prema svemu sudeći biti spreman za utakmicu protiv Češke. Dalić je najavio da će biti promjena u sastavu, ali nije želio ništa više da otkrije.

Top Komentari

Alen_sag
“Česi su danas pobijedili Slovačku sa 2:0 i pokazali su da će biti težak protivnik za selekciju Hrvatske. “ Jesu sigurno su Česi igrali Slovačkom a Škoti i Poljaci gledali sa tribina. Svaki dan se sve više divimo vašem debilskom novinarstvu i informiranosti!
4 0
bk123
Engleska-Hrvatska do sad je bila jedna od lošijih utakmica na Euru, Engleska je bila bolja za taj jedan gol, Hrvatska je na momente nešto pokazivala al mlako i nedovoljno. Čak iz neke perspektive ovaj poraz može biti i bolji od pobjede naravno ako se prodje grupa. U ovoj grupi je najgore bit prvi jer onda ideš na Francusku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi