Nevjerovatna trka večeras u Parizu donosi pobjednika
Foto - EPA

Ko će do Zlatne lopte?

Nevjerovatna trka večeras u Parizu donosi pobjednika

M. Šljivak

Liverpool i Real Madrid večeras u Parizu igraju finale Lige prvaka.

Duel evropskih velikana privlači veliku pažnju širom svijeta i nema dileme da nas čeka istinski spektakl.

Međutim, osim trofeja najboljeg tima Evrope večeras bi se mogao odlučiti i dobitnik Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta u ovoj sezoni.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cd0brU1Lim5/[/instagram]

Promjene u pravilima za dodjelu ove nagrade omogućava igračima koji imaju odličnu sezonu da dobiju nagradu za najboljeg na svijetu. Konkurencija ove sezone je poprilično žestoka, ali na kraju će odlučivati igrači Real Madrida i Liverpoola.

Karim Benzema je glavni favorit za nagradu. Francuski napadač iza sebe ima čudesnu sezonu u kojoj je s Kraljevima radio čuda, a on je blistao na terenu.

Oglasi

Čak ako Real i izgubi finale postoji velika mogućnost da će upravo njemu pripasti nagrada za najboljeg na svijetu, ali u dobijanju Zlatne lopte mogu ga zaustaviti Sadio Mane i Mohamed Salah.

Mane je sa Senegalom osvojio trofej prvaka Afrike, s Redsima ima mogućnost da uzme tri trofeja i eventualna eksplozija u finalu mogla bi pokvariti planove Benzemi.

Salahu za eventualnu Zlatnu loptu također treba čudesan meč u finalu i osvajanje trofeja Lige prvaka, pa će svakako biti veoma interesantno gledati večerašnje finale koje će biti i borba za Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benzema je za sada ispred Manea i Salaha, a ime dobitnika nagrade za 2022. godinu saznat ćemo 17. oktobra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kupio je to Perez vec,on ce je dobiti iako ce izgubiti veceras.
0 8
Sars33
Bit ce zalosno ako veceras pobjedi Liverpool... sav onaj trud Benzeme, svi oni golovi, i sada da mu oduzmu Zlatnu samo zato sto nije osvojio Ligu prvaka
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi