Zmajevi se okupljaju u Zenici, jedan upitnik pred Prosinečkim

Pred završne mečeve kvalifikacija

Zmajevi se okupljaju u Zenici, jedan upitnik pred Prosinečkim

A. Čaušević

Fudbalska A reprezentacija BiH će se danas okupiti pred dva završna meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Robert Prosinečki je za okupljanje pozvao 25 igrača, a već od ranije je poznato da mu se neće svi odazvati.

Za utakmice s Italijom i Lihtenštajnom je zbog povrede zgloba otpao Toni Šunjić, a Prosinečki će danas nakon sastanka s ostatkom stručnog štaba odlučiti da li slati naknadni poziv ili ne.

Ermin Bičakčić, Adnan Kovačević i Marko Mihojević su preostali štoperi sa spiska pa je očekivati da selektor Zmajeva pošalje dodatni poziv. Ne isključuje se da se ekipi naknadno priključe Ervin Zukanović ili Samir Memišević.

S obzirom da Zmajeve u martu očekuje nastup u baražu susreti s Italijom i Lihtenštajnom će biti odličan test i pripreme za najbitnije utakmice bh. reprezentacije u mandatu Prosinečkog.

Okupljanje je zakazano za 12 sati u Zenici, a prvi trening zakazan je za 18 sati. Utakmica s Italijom igra se u petak od 20:45 na Bilinom polju, a protiv Lihtenštajna tri dana kasnije.

Prosinečkom bi se trebali odazvati sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić, Ermin Bičakčić (Heffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Adnan Kovačević (Korona Kielce) i Zoran Kvržić (Rijeka)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Mato Jajalo (Udinese), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanič (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes Olympique) i Haris Hajradinović (Kasimpaša)

Napad: Edin Džeko (Roma), Luka Menalo (Olimpija), Armin Hodžić (Mol Fehervar), Edin Višća (Bašakšehir), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Dino Hotić (Maribor).

Top Komentari

Koba84
Normalno da se prati. Ako neces da pratis sto citas i komentarises glupane. Prosinecki molim te zovni Memisevica
2 1
Mica
memisevic i kodro
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi