Zmajići danas na neugodnom gostovanju kod Velsa, kladionice vjeruju u bh. tim

Meč se igra od 17 sati

Zmajići danas na neugodnom gostovanju kod Velsa, kladionice vjeruju u bh. tim

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Bh. selekcija nakon tri odigrana kola ima četiri boda, a izabranike Vinka Marinovića danas očekuje neugodno gostovanje kod selekcije Velsa. Zmajići su u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarili po pobjedu, remi i poraz, a nadamo se da će danas neporaženi napustiti Vels.

Velšanima ne ide baš kako su očekivali jer nakon tri kola imaju samo tri boda. Slavili su u prvom kolu protiv Belgije sa 1:0, a potom su doživjeli poraze od Njemačke i Moldavije što je posebno bio veliki šok za javnost u ovoj zemlji.

Utakmica se igra danas u Wrexhamu od 17 sati i bit će poprilično u drugom planu jer Velšani s nestrpljenjem očekuju nastup A selekcije u odlučujućem meču protiv Mađarske za plasman na Evropsko prvenstvo.

Vjerovatno će i podrška s tribina biti nešto skromnija za mladi tim Velsa što naša selekcija sigurno treba da iskoristi. Bh. momci su se pripremali prošle sedmice na Ilidži, te su u odličnom raspoloženju prije dva dana otputovali za Vels.

Marinović u ovom susretu neće moći računati samo na napadača Nardina Mulahusejnovića koji ima problema s povredom, te nije ni otputovao na ovo gostovanje.

"Odradili smo kvalitetne pripreme. Sutra nas očekuje meč sa jednom jakom ekipom čiji igrači uglavnom nastupaju u engleskim premijerligaškim klubovima. U ovim kvalifikacijama su pobijedili Belgiju što je takođe potvrda njihovog kvaliteta. Međutim, imamo i mi svoje ciljeve i potrudićemo se da sutra dođemo do bodova", rekao je Marinović pred ovaj meč.

Sutrašnji meč će suditi Georgios Kominis iz Grčke. Po kladionicama Zmajići su blagi favoriti danas, a kvote za ovaj meč možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to na OVOM linku.

Top Komentari

milivoje
Prenos?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti