Znali smo da su igrači iz BiH u Bundesligi odlični, a sada je stigao još jedan dokaz za to
Igrači porijeklom iz BiH su postigli 494 gola u Bundesligi

Za kratko vrijeme je postignut veliki rezultat

Znali smo da su igrači iz BiH u Bundesligi odlični, a sada je stigao još jedan dokaz za to

S. Pašalić

Sezona u Bundesligi je završila prije mjesec i po, a Bayern je ponovo postao prvak.

Najbolji strijelac lige je bio također igrač Bayerna, Robert Lewandowski, koji je postigao 22 gola, 4 više od Paca Alcacera iz Borussije Dortmund koji je završio na drugom mejstu.

Lewandowski je još jednom samo potvrdio da Poljacima dabro ide u Bundesligi, a to pokazuje i zvanična statistika.

Naime, kada se pogledaju nacije osim Njemačke koje su najuspješnije u historiji Bundeslige, Poljaci se nalaze na drugom mjestu sa ukupno 892 postignuta gola.

Na prvom mjestu su ubjedljivo Brazilci sa postignutih 1359 golova. Ono što je još zanimljivo je da se Bosna i Hercegovina nalazi na 10. mjestu ove liste.

Igrači porijeklom iz naše države su postignli ukupno 494 gola za veoma kratak period od kada je Bosna i Hercegovina nezavisna država.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mnogo je igrača od tada prošlo kroz Bundesligu koji su svojim golovima doprinijeli ovom rezultatu poput Sergeja Barbareza koji je postigao 96 golova, Edina Džeke koji je dodao 66 ili Vedada Ibiševića koji je postigao čak 120 golova, od čega je 10 bilo prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti