Znate li koji je golman tokom karijere tri puta 'uhvaćen' u ofsajdu?

Drži svjetski rekord

Znate li koji je golman tokom karijere tri puta 'uhvaćen' u ofsajdu?

Kada čujete da je neki golman uhvaćen u ofsajdu, onda se iznenadite, a ako čujete da mu se to u karijeri desilo čak tri puta onda želite saznati o kome se radi. 

Odgovor neki od vas vjerovatno već i znaju jer informacija svakako nije od jučer. U pitanjuu je legenda Partizana i jeda od najboljih srbijanskih posljeratnih golmana Ivica Kralj.

On je tokom karijere često u samim završnicama utakmica znao ići do protivničkog gola u nadi da će nakon prekida glavom ili na neki drugi način donijeti pogodak svom timu a tom prilikom je 'upadao' u ofsajd zamke.

Zamislite samo da je bio napadač ili da je igrao na nekoj drugoj ofanzivnoj poziciji, koliko bi se onda puta našao u ofsajdu? Filippo Inzaghi bi za njega bio obični amater...

Inače, kada već govorimo o Kralju, treba se prisjetiti i njegove karijere. Legenda je Partizana, a osim beogradskog kluba branio je i za Spartak Trnavu, PSV Eindhoven, Porto te FK Rostov.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore upisao je 41 utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi