Obavljen žrijeb Konferencijske lige: Partizana čeka pakao, krvnik Plemića odlično prošao

Čeka nas dosta uzbuđenja

Obavljen žrijeb Konferencijske lige: Partizana čeka pakao, krvnik Plemića odlično prošao

Admin Čaušević

U bubnju su se našla 32 kluba. 

Jako blizu plasmana u grupnu fazu bio je bh. prvak Zrinjski koji je ispao od Slovana poslije penala. Klub iz Bratislave na kraju je završio u grupi sa Baselom, Žalgirisom i Pyunikom.

Od poznatijih klubova iz regiona koji će igrati grupnu fazu Konferencijske lige u novoj sezoni je Partina za kojeg nastupa bh. reprezentativac Siniša Saničanin.

Svog predstavnika u grupnoj fazi po prvi put u historiji imat će i Kosovo nakon što je Ballkani u komšijskom derbiju izbacio prvaka Sjeverne Makedonije, Shkupi.

Partizan je na kraju završio u grupi smrti sa Koelnom i Nicom te Slovačkim. Slavia Prag, Cluj i Sivasspor su protivnici Ballkanija.

Rezultate žrijeba pogledajte ispod:

Grupa A: Istanbul Bašakšehir, Fiorentina, Hearts, RFS
Grupa B: West Ham, FCSB, Anderlecht, Silkeborg
Grupa C: Villarreal, Hapoel Beer-Sheva, Austria Beč, Lech
Grupa D: Partizan, Koln, Nice, Slovačkom
Grupa E: AZ Alkmaar, Apollon, Vaduz, Dnipro-1
Grupa F: Gent, Molde, Shamrock, Djurgarden
Grupa G: Slavia Prag, Cluj, Sivasspor, Ballkani
Grupa H: Basel, Slovan Bratislava, Žalgiris, Pyunik

Parovi će biti objavljeni naknadno, a prvo kolo je na programu 8. septembra, a grupna faza će biti okončana 3. novembra.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U nokaut fazu će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe. Prvoplasirani će direktno u osminu finala, dok će drugoplasirani za osminu finala razigravati sa trećeplasiranim iz Europa lige.

Finale je na programu 7. juna 2023. Domaćin utakmice za trofej bit će Eden Arena, stadion na kojem svoje utakmice igra Slavija iz Praga.

Top Komentari

Mackintosh
Imao Gibraltar, sad dobio i Lihtenstajn predstavnika u grupnoj fazi, samo BiH nema hahahahahahahahahahahahahahaha BiH, San Marino, Andora, Farski otoci, Island, Malta, Crna Gora i imal jos neko? Doduse klubovi sa Malte, Crne Gore i Farskih otoka su vec dokazivali da su jaci od BH-klubova hahahahahahaha I onda djecurlija pisu kako je kriv savez, Vico, Peteve, Kazlagic, halo ba, probudite se, liga i fudbal u BiH su krsina nad krsinama, klubovi su AMATERSKI! 50 pfeniga ne vijedi im dat za ulaznicu, ne vrijede ni toliko. Nije kriv sudac i onaj sto delegira suce, krivi su vam hadalji u klupskim upravama, igraci koji mogu cuvat samo ovce, ne mogu bit ni kuhari, ni konobari ko oni Maltezani sto su razguzili Veleza. Bosanci su u regiji uvjerljivo najsmotaniji za fudbal/nogomet, kad se to shvati, mozda i bude nekog pomaka.
7 2
Hordas_00
S kim je zrinjski u grupi???
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi