Zrinjski podebljao klupski koeficijent

Nakon hrabre utakmice u Birminghamu

Zrinjski podebljao klupski koeficijent

Haris Zilić

Fudbaleri Zrinjskog odigrali su hrabar meč u drugom kolu Konferencijske lige i poraženi su u Birminghamu od slavne Aston Ville rezultatom 1:0, a Plemići su gol primili u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Prvak Bosne i Hercegovine odigrao je sjajnu utakmicu prije svega taktički zrelo u defanzivi, ali sreća na kraju nije bila na strani Plemića.

Ipak u Zrinjskom ne smiju da žale, pokazali su da mogu igrati protiv velikih ekipa i da su s pravom ove sezone po prvi put u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Iako su poraženi, Mostarci sunovom utakmicom u grupnoj fazi popravili svoj koeficijent za narednu sezonu.

Zrinjski je pred duel protiv Aston Ville imao zagarantovan koeficijent 9.000, a sada je skočio na 9.500. Ovo je koeficijent koji će se Plemićima obračunati za narednu klupsku sezonu.

Oglasi

Na startu ove sezone branili su koeficijent 2.000, odbranili su 1.500. Dakle, kada im se oduzeo koeficijent od prije pet sezona, Zrinjski je pao na 6.000, odbranili su 1.500 to je bilo 7.500, a zatim su se plasirali u grupnu fazu, dobili AZ i otišli na 9.000. Nakon Aston Ville koeficijent je 9.500.

U grupnoj fazi za svaku utakmicu UEFA klubovima obračuna dio koeficijenta bez obzira na rezultate, ali kada je u pitanju nacionalni koeficijent onda se broje samo remi i pobjede u grupnoj fazi.

Opis nije dostupan.

Porazom u Birminghamu, Zrinjski je malo podebljao klupski, ali ne i nacionalni koeficijent.

Što se tiče nacionalnog koeficijenta ostali smo na 2.000 ove sezone, osvojili smo ukupno 8.000, od čega je Zrinjski dobio 5.000, Željezničar 2.000, Sarajevo 1.000, a Borac 0.000.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naravno, svaki pozitivan rezultat Zrinjskog do kraja grupne faze diže nacionalni koeficijent.

Za razliku od pretkola u grupnoj fazi se dupla, tako se za remi dobije 1.000, a za svaku pobjedu u grupnoj fazi 2.000.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hare1991
Svaka njima čast, pogotovo na utakmici koju su sinoć odigrali! Možemo mi siktati od ljubomore al kapa dolje za posao koji rade.Realno Sarajevo i Željo, a ove amebe iz Banja Luke da ne spominjem bi sinoć popusili peticu, a vjerovatno bi bilo neko brukanje i protiv AZ-a.
4 0
semirM
Drago mi je samo sto klub predstavlja BiH a mrzim ih samo zato sto su im navijaci ultranacionalisti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi