Zrinjski saznao kompletan put do grupne faze: Pet potencijalnih protivnika u play off rundi
FOTO: A. Čaušević

Otvara se velika prilika

Zrinjski saznao kompletan put do grupne faze: Pet potencijalnih protivnika u play off rundi

H. Zilić

Prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog saznala je potencijalne rivale u play off rundi UEFA konferencijske lige, naravno ako naš predstavnik dođe od ove faze.

Zrinjski večeras očekuje revanš utakmica drugog prektola protiv Tirane. Plemići su slavili u prvom duelu sa 0:1 i večeras moraju odigrati ozibljno, potvrditi plasman u treće prektolo i onda razmišljati o narednom protivniku, a to je kazahstanski Tobol, kojeg su već eliminisali 2011. godine u pretkolu Evropa lige.

Dakle, Zrinjski već zna svoj put do historijske grupne faze.

Ako eliminišu Tiranu i Tobol, naš predstavnik će u play off rundi ostati u stazi šampiona, obzirom da je UEFA ove sezone odlučila da play off runda UEFA konferencijske lige ima i stazu šampiona, kako bi se prvacima iz manjih država pružila prilika za dođu do grupne faze.

Nositelji u play off rundi Konferencijske lige u stazi šampiona bit će klubovi koji budu eliminisani u trećem pretkolu Evropa lige u kojem igraju klubovi koji su eliminisani u drugom pretkolu Lige prvaka.

U UEFA konferencijskoj ligi od drugog pretkola ide staza šampiona gdje igraju klubovi koji su eliminisani u preliminarnoj rundi Lige prvaka i prvom prektolu Lige prvaka gdje je i naš prvak Zrinjski.

Oglasi

Da skratimo. Ako Zrinjski eliminiše Tiranu i Tobol u play off rundi za plasman u grupnu fazu igrao bi sa poraženim iz mečeva:

Malme - Dudelange

Shamrock - Shkupi

Linfield - Zurich

Olympiacos - Slovan Bratislava

Oglasi

Maribor - HJK Helsinki.

Ako ne bude iznenađenje u trećem pretkolu Evropa lige, Zrinjski bi mogao za plasman u grupnu fazu UEFA konferencijske lige igrati protiv Dudelangea, Shamrocka, Linfielda, Slovana ili Helsinkija.

Naravno, put do ovoga je daleko, ali sigurno da otvara dobru priliku za našeg prvaka i motiv više da odigraju što bolje protiv Tirane večeras, a onda i protiv Tobola.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Velež i Tuzla City bi u slučaju prolaska do play off runde bili u Konferencijskoj grupi gdje bi za protivnike imali klubove iz staze ostalih među kojima su recimo West Ham, Villareal, Fiorentina, Koln, Nicea...

Kompletan sistem žrijeba play off runde Konferencijske lige možete pgoledati na OVOM LINKU.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Ako Zrinjski ne udje u grupnu fazu ove godine, uz ovako SMJESAN raspored e nek se svi ugrači skupe, neka odu na Hum, popnu se na ono provokatorsko strašilo koje je tamo postavljeno iz mržnje prema drugima i drugačijima, i da zapišaju ono što MISLE da je samo njIhovo-i neka skoče. I nadaju se da će promašiti do jedan id stotina hiljadugodišnjih mostarskih minareta,za razliku od križeva i zvonika najnovijeg datuma... Kako su im se njihove kockice posložile ove godine... da su sami birali, lakše bi izabrali... Ali ovdje nena Vuce i Beusa...
10 6
King_Kenny
...nikad laksi raspored,ako se ne plasiraju u grupnu fazu nek se ubiju...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi