Plemići optimistični pred Tobol, ali niko neće jurišati

Sergej Jakirović pred utakmicu

Plemići optimistični pred Tobol, ali niko neće jurišati

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski sutra će u Mostaru u 3. pretkolu Konferencijske lige ugostiti kazahstanski Tobol.

Plemići su ostali jedini bh. predstavnik u Evropi. Imaju dobru šansu da se plasiraju u play off za grupnu fazu, gdje će ih čekati poraženi iz meča Olympiacos - Slovan Bratislava.

Pred duel s Tobolom na press konferenciji je govorio trener Zrinjskog Sergej Jakirović, koji je veoma dobro upoznat s novim protivnikom svog tima.

"Jako su iskusna ekipa. Prosjek im je 28.5 godina, imaju osam reprezentativaca Kazahstana, pet igrača s Balkana. Imaju dobre infromacije o nama, ali i mi o njima. Napravit ćemo sve da možemo otići s prednošću tamo. To je plan. Znamo da moramo biti na visokom nivou. Vidjeli smo da svaka greška može rezultirati golom. Počeli smo stvarati šanse i to izgleda sve bolje i bolje. Zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati zrelost", rekao je Jakirović.

Usporedio je Jakirović sve dosadašnje rivale s ekipom Tobola.

"Sheriff se pokazao kao najčvršća ekipa, Tirana je bila pola-pola. Ofanzivno su jako brzi. U Tobolu se sve vrti oko Tošića u napadačkim akcijama, Jovančić je tu koji diktira sredinu terena. Ne igra im desni bočni koji dosta toga napravi. Tu su negdje u sredini, neću reći da su bolji od Sheriffa. 'Namazani' su, spremni su na improvizacije. To najčešće radi Tošić".

Oglasi

Zrinjski u ovom duelu neće računati na povrijeđenog Almira Bekića i Karima Gazzettu. Raduje povratak Slobodana Jakovljevića.

"Stanje momčadi je dobro. Sutra ćemo imati potrebnu svježinu i energiju. Jakovljević nam se vratio, trenira najnormalnije, Gazzetta nam je još malo u out-u, ali za sedam dana će biti spreman. Bekića nema jer ga muči tetiva".

Zatim je o sutrašnjem rivalu rekao još nekoliko zanimljivih informacija.

"Igrači su im iskusni, prošli su dosta toga na vrhunskoj razini i koriste svaku grešku. Moramo biti posebno oprezni da nam ne bi nešto promaklo. Na to sam mislio kada sam pomenuo da su iskusni".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Tobol je izrazito visoka momčad i morat ćemo voditi računa o prekidima. Možda će to diktirati sastav za sutra. Vidjet ćemo šta ćemo se odlučiti. Očekujem da igraju na rezultat i da se neće zalijetati. Vrebat će svoju priliku, vidjet ćemo za koga ćemo se odlučiti", istakao je Jakirović.

Susret Zrinjski - Tobol igra se u četvrtak u Mostaru od 21 sat.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Sretno i uz Božiju pomoć...ako Bog da da i ove prodjemo, bit če teško to je sigurno al moramo vjerovati da možemo
3 3
King_Kenny
...plemici HAHAHAHAHAHAHA...ko i Covic sto je plemic...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti