Zrinjski spašava čast bh. fudbala u Evropi: U Mostaru večeras duel protiv neugodnog Tobola

UEFA konferencijska liga

Zrinjski spašava čast bh. fudbala u Evropi: U Mostaru večeras duel protiv neugodnog Tobola

H. Zilić

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski ostao je jedini predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima.

Mostarci večeras od 21 sat na svom terenu dočekuju kazahstanski Tobol u prvoj utakmici trećeg pretkola UEFA konferencijske lige.

Zrinjski je blagi favorit u ovom duelu, ali sa druge strane je neugodna ekipa čija se igra većinom vrti oko Zorana Tošića, a u svojim redovima imaju još nekoliko internacionalaca.

Tobol i Zrinjski su već igrali u Evropi to je bilo 2011. godine u prvom pretkolu Evropa lige kada je Zrinjski eliminisao Tobol sa ukupnih 4:2 u oba meča su slavili sa 2:1.

Za razliku od duela prije deceniju večeras će biti totalno drugčaije jer je i Tobol znatno kvalitetnija i iskusnija ekipa na evropskoj sceni.

"Jako su iskusna ekipa. Prosjek im je 28.5 godina, imaju osam reprezentativaca Kazahstana, pet igrača s Balkana. Imaju dobre infromacije o nama, ali i mi o njima. Napravit ćemo sve da možemo otići s prednošću tamo. To je plan.

Oglasi

Znamo da moramo biti na visokom nivou. Vidjeli smo da svaka greška može rezultirati golom. Počeli smo stvarati šanse i to izgleda sve bolje i bolje. Zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati zrelost", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović na jučerašnjoj press konferenciji.

Bh. prvak će sigurno večeras tražiti pozitivan rezultat kako bi u što boljem raspoloženju otišli na revanš u Kazahstan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Pobjednik duela Zrinjski - Tobol u play off rundi UEFA konferencisjke lige za plasman u grupnu fazu borit će se sa poraženim iz duel Olympiacos - Slovan Brratislava, a to je duel u sklopu trećeg pretkola Evropa lige.

Utakmica se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom sa početkom u 21 sat, a sudit će Portugalac  Antonio Nobre.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arijan10
BH fudbal je odavno izgubio cast, jedino BH nogomet moze jos nesto napraviti.
4 8
lalinjo
Samo jako momci,pokažimo im snagu prvaka BiH ??
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi