Zašto su isključeni pomoćnici Zrinjskog i Tuzla Cityja?

Derbi ispunio očekivanja

Zašto su isključeni pomoćnici Zrinjskog i Tuzla Cityja?

A. Čaušević

Derbi dosadašnjeg dijela prvenstva između Zrinjskog i Tuzla Cityja je opravdao očekivanja.

Dobro ispunjene tribine stadiona Pod Bijelime brijegom, dva gola, po jedan u obje mreže, gledljiva i taktička utakmica, napetost i tenzije. Reklo bi se da nije manjkalo ničega.

Najnapetije je bilo u samom finišu nakon što su Plemići izjednačili rezultat kada je došlo do koškanja između kluba dva tima, a bilo je naguravanja.

Na kraju su crvene kartone dobili pomoćnici u stručnim štabovima, Marko Salatović kod domaćih te Selver Ahmetović kod gostiju.

U zapisniku sa utakmice sudija Frane Jelić je naveo da su Salatović i Ahmetović isključeni zbog međusobnog vrijeđanja.

Interesantno da su njih dvojica nastavili koškanje i prilikom odlaska u svlačionice, ali na sreću sve se brzo završilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, žute kartone su dobili i treneri Husref Musemić i Sergej Jakirović. Za Musemića je to bila treća javna opomena pa će propustiti naredni duel protiv Rudar Prijedora.

Podsjećanja radi, Tuzla City je vodio golom Adnana Džafića iz prvog, a bod Zrinjskom je donio Matija Malekinušić u samom finišu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
5 tekmi a vec 3 zuta za Husrefa , dovoljno govori o kakvom covjeku se radi na liniji
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi