Zvanično: Babel ima novi klub
Foto: EPA

Vratio se u staro jato

Zvanično: Babel ima novi klub · Zvanično

S. Grebović

Kao što je proteklih dana bilo najavljivano, Ryan Babel se vratio u Ajax.

Ovaj 33-godišnji napadač je i ponikao u čuvenoj fudbalskoj školi iz Amsterdama, a za prvi tim Kopljanika debitovao je prije 16 godina, da bi 2007. godine prešao u Liverpool.

Nakon četiri sezone uslijedio je prelazak u Hoffenheim, da bi se već naredne sezona vratio u svoj matični klub. Uslijedilo je 'lutanje' po Kasimpaši, Al Ainu i Deportivu, da bi 2017. godine pojačao Bešiktaš.

Dobre igre u crno-bijelom dresu preporučile su ga minule sezone Fulhamu, sa kojim nije uspio da izbori opstanak u Premier ligi, nakon toga je otišao u Galatasay, da bi se jučer vratio u klub u kojem je sve i počelo.

Doveden je kao posuđen igrač, a šampion Turske će inkasirati 1,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Babel je poručio da nije odustao od igranja za reprezentaciju Holandije, te da se želi vratiti u reprezentaciju Holandije koja će na ljeto nakon osam godina zaigrati na jednom velikom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi