Zvanično: Leandrinho novi fudbaler Napolija

Pojačanje za Napolitance

Zvanično: Leandrinho novi fudbaler Napolija

Teme:

Napoli se danas pojačao brazilskim fudbalerom Leandrinhom, saopštili su iz ovog kluba.

Radi se o 18-godišnjem fudbaleru koji igra na poziciji lijevog krila i koji je za reprezentaciju Brazila mlađu od 17 godina postigao 11 golova u 16 mečeva.

Leandrinho je ranije tokom ovog mjeseca obavio ljekarske preglede te je bio i u Trening centru Napolija, a ovaj fudbaler također može igrati i na poziciji desnog krila ili iza napadača.

On je u dosadašnjoj karijeri igrao za brazilsku ekipu Ponte Preta, a finansijski direktor ove ekipe Gustavo Valio poručio je da klub nije mogao zadržati Leandrinha. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Predsjednik Vanderlei Pereira i ja bilo smo u Italiji sa generalnim direktorom Napolija i dogovorili smo odštetu koja će nam biti isplaćena u februaru. Fudbaler je rekao da više nema namjeru igrati za Ponte i na kraju se odlučio za italijansku ekipu, a mi smo učinili sve da dogovorimo najbolje moguće uslove", rekao je Valio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi