Zvanično: Varane propušta EP, Deschamps našao zamjenu

Zbog povrede ne ide na EP

Zvanično: Varane propušta EP, Deschamps našao zamjenu

E. Čaušević

Štoper Real Madrida, Raphael Varane, zbog povrede neće nastupati u finalu Lige prvaka, ali ni na Evropskom prvenstvu.

Francuski fudbaler jučer je saopštio selektoru Didieru Deschampsu da neće moći igrati na Evropskom prvenstvu zbog povrede, te da će on morati naći zamjenu za njega. 

Varane već nekoliko sedmica ima problema sa mišićem desne noge zbog koje nije trenirao proteklih dana, a detaljnim analizama utvrđeno je da neće biti spreman za Evropsko prvenstvo u svojoj domovini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Deschamps je izjavio da mu je veoma žao što Varane neće biti na EP-u, jer je on važan dio njegove reprezentacije. Umjesto odbrambenog igrača Real Madrida poziv je dobio štoper Seville Adil Rami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi