Zvanično: Zhang četvrti Kinez u Bundesligi

Pojačao Werder

Zvanično: Zhang četvrti Kinez u Bundesligi

E. Škorić

Kineski internacionalac Yuning Zhang stigao je u Werder na posudbu.

Dvadesetogodišnji napadač je postao četvrti kineski igrač koji je zaigrao u Bundesligi nakon Hao Junmina (Schalke), Shaa Jiayjia (Munich 1860, E. Cottbus) i Yanga Chena (Frankfurt).

On je stigao na posudbu iz holandskog Vitessea i Werder ima pravo da ga kupi na kraju sezone.

"Odlučio je da umjesto velikog novca u Kini odabere dobru edukaciju u Bundesligi. Nema trenutno iskustvo igranja u Bundesligi, ali želimo mu pomoći da se što prije adaptira", kazao je sportski direktor Werdera Frank Baumann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 27 nastupa u Holandiji postigao je četiri gola, a ponikao je u Hangzou Greentownu u Kini. Devet puta je igrao za kinesku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti