Zvezda pobjedom nad Liverpoolom prestigla Milan na UEFA-inoj rang listi
(Foto: EPA) Zvezda je ostvarila značajan skok zahvaljujući pobjedi nad Liverpoolom i golovima sjajnog Pavkova.

Ispred "crveno-bijelih" tri regionalna velikana

Zvezda pobjedom nad Liverpoolom prestigla Milan na UEFA-inoj rang listi

Fudbaleri Crvene zvezde su sinoć na svojoj Marakani ostvarili senzacionalnu pobjedu nad Liverpoolom u 4. kolu grupne faze Lige prvaka.

Zvezda se ove sezone nakon godina i godina čekanja vratila u najelitnije klupsko takmičenje, a sinoć je sa 2:0 uspjela savladati veliki Liverpool i čak zadržati šanse za plasman u nokaut fazu iz "grupen smrti".

Pobjeda nad Liverpoolom je popravila i koeficijent Zvezde na UEFA-inoj rang listi klubova i on sada iznosi 16.750. Zanimljivo je i da je tako Zvezda prestigla posrnulog italijanskog velikana, AC Milan, koji je sada 80. na listi dok su "crveno-bijeli" na 79. mjestu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iza Zvezde su ostali i Malmo, Maccabi, Dinamo Moskva, Standard Liege, AEK, Spartak Moskva i brojni drugi klubovi. Ipak, ispred Zvezde su i dalje tri regionalna velikana i to gradski rival Partizan koji je na 76. mjestu, Maribor na 72. i zagrebački Dinamo koji je i dalje najbolje plasirani klub iz našeg regiona i nalazi se na 65. mjestu na UEFA-inoj rang listi.

Kada su klubovi iz BiH na pitanju, najbolje plasiran na ovoj listi je Zrinjski (197.), Sarajevo je na 228. poziciji, dok je Željezničar 288. Tu su još Široki Brijeg (341.), Radnik i Sloboda koji dijele 394. mjesto, te Olimpik koji je 396. klub UEFA-ine liste.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ArminA
Koja smo mi propast ,zar ima smisla igrati ligu u kojoj nemas ambicije za napredak . Igra se reda radi ili sta vec. Nije sve ni do drzave sto se tice ifrastrukture ,da bi liga bila jaca prvo treba imati stadione a ne oranice. Mene bi bilo stid biti na vrhu bh fudbala a ne ciniti nista povodom ovakvih statistika ...
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi