Zvezdi se nema šta zamjeriti: PSG se poigrao sa Beograđanima

Liga prvaka, 2. kolo

Zvezdi se nema šta zamjeriti: PSG se poigrao sa Beograđanima

Fudbaleri PSG-a pobijedili su večeras Crvenu zvezdu u Parizu sa visokih 6:1 u okviru 2. kola Lige šampiona. 

Parižani su bili zaista veliki favoriti na ovom susretu, a to su na kraju i opravdali na terenu.

Zvezda je solidno ušla u meč i u prvih 15-ak minuta je odigrala dobro. Onda su počele prilike za domaće. Prvo je pokušao Mbappe i to u dva navrata, ali nije bio precizan, da bi u 20. minuti Neymar sjajnim golom iz slobodnog udarca donio prednost domaćima.

Samo dvije minute kasnije isti igrač je ponovo pogodio u PSG je vodio 2:0. Tek nakon toga su se počele redati najozbiljnije prilike pred golom gostiju. Zvijezde PSG-a su se potpuno razigrale, a najviše prilika su imali Mbappe i Neymar. Ipak, Cavani je bio taj koji je postigao sljedeći gol, pa odmah zatim i Di Maria. Tih 4:0 je bio i konačan rezultzat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme je počelo velikim prilikama za Mbappea i Neyamra, ali Borjan je dominirao na golu Zvezde. Kasnije se ušlo u nešto mirniji ritam, da bi to prekinuo domaći tim sjajnom akcijom koju je krunisao Mbappe za 5:0. Nakon toga budi se i Zvezda, koja je odigrala jednu sjajnu akciju i Marko Marin je zatresao mrežu domaćih za 5:1.

Ipak, ubrzo nakon toga stiže kazna od Neymara koji novim golom iz slobodnog udarca postavlja konačnih 6:1.

U drugom susretu koji je počeo u istom terminu Lokomotiva iz Moskve je na domaćem terenu izgubila od Schalkea sa 1:0. Jedini gol na susretu postigao je McKennie u 88. minuti.

PSG u grupi C ima tri boda, dok je Zvezda ostala na jednom, a u grupi D Schalke ima četiri boda, dok Lokomotiva nema nijedan.

Liga prvaka, 2. kolo:

PSG - Crvena zvezda 6:1

Lokomotiva Moskva - Schalke 0:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

Trebalo je biti 7 : 1 za PSG jer jer 7-mi gol bio regularan i Cavani nije bio u ofsajdu. Sve u svemu PSG je odigrao jednu rutinsku urakmicu bez velikog napora.
24 5
Leo
Šta se može, PSG zaista igra odlično.
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi