Zvezdin biser iz Bijeljine pravi transfer karijere? "On je grumen zlata"
Foto: Crvena zvezda/Facebook

Terzić najavio transfer

Zvezdin biser iz Bijeljine pravi transfer karijere? "On je grumen zlata"

Dejan Joveljić, devetnaestogodišnji fudbaler koij je rođen u Bijeljini, napustit će Crvenu zvezdu na kraju sezone.

Nastupi koje u posljednje vrijeme pruža ovaj mladi napadač rezultirali su interesom mnoštva klubova, a da bi Joveljić mogao napustiti Marakanu nagovijestio je i Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić, koji se nada milionskim ponudama.

"Da li će Joveljić otići? Vjerovatno da, za njega ima najveći broj zainteresovanih klubova. Trenutno ima najveću cijenu na tržištu zbog godina i izuzetnog talenta, a možda još nije spreman da donese kvalitet potreban u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kratkoročno gledano", izjavio je Terzić, pa potom dodao:

"Inače, ima veći potencijal od svih, ko ga kupi dobit će grumen zlata", prenose srbijanski mediji Terzićevu izjavu. 

Njemačka naredna stanica?

Zbog Joveljića skauti redovno dolaze u Beograd i pitanje je samo kojem će se privoljeti carstvu. Mediji iz Srbije pišu kako su najveći interes pokazali njemački klubovi, prije svih Stuttgart čiji su čelnici spremni da zavuku ruku u džep kako bi ga doveli u grad Mercedesa, a u redu je, između ostalog, još i Mainz.

Joviljićeva vrijednost se prema Transfermarktu procjenjuje na dva miliona eura, ali se očekuje da Crvena zvezda od njegove prodaje zaradi dosta više.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U ovoj sezoni Joveljić je za Crvenu zvezdu odigrao 15 utakmcia u prvenstvu i pritom postigao sedam pogodaka, a tome je dodao još tri u Kupu.

Prije nego što je otišao u Crvenu zvezdu igrao je za lokalni bijeljinski klub Sloga United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti