NK Zvijezda Gradačac: "Upitan je naš nastavak takmičenja u Prvoj ligi i Kupu BiH"
NK Zvijezda Gradačac izdala je saopštenje u kojem su javnost upoznali s dešavanjima unutar kluba

Oglasio se klub iz Gradačca

NK Zvijezda Gradačac: "Upitan je naš nastavak takmičenja u Prvoj ligi i Kupu BiH"

M. Šljivak

NK Zvijezda Gradačac izdao je danas saopštenje u kojem je istakao kako je upitan nastavak takmičenja ovog tima u Prvoj ligi Federacije i Kupu Bosne i Hercegovine. Razlog je blokada računa, a iz kluba tvrde da je račune blokirao nekadašnji predsjednik Uprave Nurdin Peštalić.

NK Zvijezda Gradačac izdao je saopštenje u kojem navode kako se, zbog blokade računa od bivšeg predsjednika Uprave Nurdina Peštalića, nalaze u teškoj poziciji i upitan je nastavak takmičenja ove sezone.

Prema navodima iz gradačačkog kluba Peštalić je blokirao račune zbog pozajmice od 70.000 KM iz 2014. godine.

Iz NK Zvijezda navode kako je Peštalić tokom svog boravka u klubu (2010.-2015.) zadužio klub u iznosu od milion i po maraka te su javno iznijeli detalje o plaćanjima koje klub trenutno vrši.

Za neplaćene poreze aktuelna uprava kluba izdvaja 6.000 KM mjesečno. Ističu da su dosad izmirili 13 rata, a ostale su obaveze prema nekoliko firmi.

Također, ističe se da je današnja blokada nastupila kada je sadašnja Uprava odbila podržati Mustafu Peštalića za predsjednika Nogometnog saveza Gradačac.

Oglasi

"Ovim putem želimo da upoznamo javnost s pravom istinom što je lako provjerljivo jer postoji sva dokumentacija za gore navedene činjenice. Nadamo se da ćemo uz podršku našeg generalnog sponzora Grada Gradačac uspjeti prebroditi i ovu krizu i da će Zvijezda nastaviti takmičenja s dobrim rezultatima", saopšteno je iz NK Zvijezda Gradačac.

[facebook]https://www.facebook.com/nkzvijezda1922/posts/pfbid02v22qChAKbeSzYof8nEvPr4Lo9SbobY997BE7BQSAw67f1bVbiXMCDXXoTcgxfqjCl[/facebook]

Ovaj tim trenutno je drugoplasirano u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a imaju veoma uspješnu sezonu u Kupu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U ovom takmičenju ekipa iz Gradačca je došla do četvrtfinala. Tamo za protivnika imaju Željezničar i u prvom meču na Grbavici su poraženi s 2:1.

Šanse za prolaz dalje postoje. Željezničar bi trebao doći u Gradačac, a vidjet ćemo hoće li klub na kraju uspjeti da prebrodi situaciju u kojoj se našao.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karanfil
Pa vratite čojku pare,pa se onda žalite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi