ABA liga ima novog prvaka: Gordić i društvo skinuli Zvezdu sa trona!

Podgorica slavi šampiona

ABA liga ima novog prvaka: Gordić i društvo skinuli Zvezdu sa trona!

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti savladali su Zvezdu sa 77:73 u četvrtom meču finalne serije ABA lige, pa su s ukupnih 3:1 na kraju osvojili trofej.

U toku dana bilo je dosta govora o ovoj utakmici, a iz Crvene zvezde su u jednom trenutku čvrsto odlučili da ne odigraju meč u Morači i da na taj način iskažu bojkot prema vodstvu ABA lige i sudijske organizacije, pošto su se crveno-bijeli osjetili pokradenim u trećoj dionici jučerašnje utakmice.

Na kraju je ipak meč počeo u 21 sat i po četvrti put smo uživali u odličnoj košarci i opet je viđena drama. Budućnost je imala 2:1 do večeras i onda je odlučno krenula da završi posao i da podigne trofej pred svojim navijačima.

Bolje su košarkaši Budućnosti ušli u meč, pa su vodili 22:15 nakon prvog perioda igre, da bi ipak u drugoj dionici Zvezda uspjela da uspostavi svoj ritam igre i da na odmor ode s plus dva (38:36). Kod 70:70, Ivanović prekida napad Zvezde i polaže za novu prednost Budućnosti.

Gosti iz Beograda su napravili serijo sredinom treće četvrtine, pa su poveli 49:41, no ubrzo se Budućnost pribrala i vratila u život. Od 51:43, domaći tim je došao do 52:51, a u zadnju dionicu ušlo se kod rezultata 60:57.

Uslijedilo je paklenih 10 minuta u Morači, ali nevjerovatna publika je vodila Podgoričane na putu jedne divne priče.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaćin je održavao nekoliko poena prednosti u posljednjoj četvrtini, ali Zvezda do kraja nije odustajala. Na kraju je tim iz Beograda uspio da se probudi i da napravi preokret na minut i pol do kraja, kada je na semaforu bilo 68:70. 

Gordić je odigrao sezonu karijere i sigurno će biti MVP finala. Večeras je ubacio 18 poena u pobjedi Budućnosti, Ivanović je dodao 17, a Barović 14. Na drugoj strani Rochestie je ubacio 14 poena, Omić je dodao 12, Feldeine 11. No, nije bilo dovoljno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi