Selektor nakon pobjede otkrio zbog čega su Zmajevi u prednosti u odnosu na svaku ekipu

Press konferencija

Selektor nakon pobjede otkrio zbog čega su Zmajevi u prednosti u odnosu na svaku ekipu

E. Ganibegović

Košarkaši Bosne i Hercegovine upisali su veliku pobjedu večeras u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

U šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Skenderiji je pala Bugarska rezultatom 76:73, te smo se na taj način plasirali u posljednju fazu kvalifikacija.

Nakon utakmice medijima se na press konferenciji obratio selektor naše selekcije, Adis Bećiragić.

"Prvo što želim reći je da sam sretan što smo pobijedili u ovom meču. Bila je to teška utakmica nakon što smo izgubili u Češkoj Republici. Bilo je teško igrati objema ekipama. U konačnici, u trećoj četvrtini izgubili smo kontrolu nad utakmicom. U četvrtoj su igrači napravili odlične stvari, iskoristili snagu i znanje i pobijedili utakmicu. Čestitam svojim igračima i protivnicima i nadam se da ćemo biti bolji u narednoj fazi", započeo je Bećiragić obraćanje pa nastavio:

"Sigurno da vjerujemo. Nijedan sportista ne bi radio taj posao da ne vjeruje. Uvijek ljudi, pogotovo koji nisu na terenu, traže da mjere ekipe na osnovu nekih parametara. To postoji za klubove realno, mnogo realnije nego za reprezentaciju, zato što je za reprezentaciju mnogo važnije da igra ekipa, a ne pojedinac, odnosno novac koji pojedinci zarađuju."

"Ja mislim da naša ekipa, iako ima problema nekada, je u prednosti u odnosu na druge ekipe samo zbog toga. Samo zbog toga što ima dobru atmosferu i što igraju zajedno jedan za drugog. Mislim da možemo napredovati u tom kontekstu i da smo konkurentni protiv svake ekipe bez obzira koja će to biti ekipa", između ostalog je dodao Bećiragić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Pogledajte cijelo obraćanje našeg selektora.

Osim njega, svoje mišljenje iznio je i reprezentativac Amar Gegić.

Top Komentari

Gari Garinča
Trener tanak ko jufka.
12 2
Slana_carsija
Teško Bekire! Slušao sam tvoj timeout. Možda je i to taktika, ali previše si miran za selektora, koji na minus 5 zove timeout i referiseigracima, kao da ih moli da igraju
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi