"U dvorani je bilo plus 40, uslovi su bili katastrofa, trebat će mi tri dana da se oporavim"

BiH pobijedila Bugarsku

"U dvorani je bilo plus 40, uslovi su bili katastrofa, trebat će mi tri dana da se oporavim"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je uz dosta muke pobijedila Bugarsku 76:73 te u narednu fazu kvalifikacija za Eurobasket otišla pobjedom.

Najefikasniji u pobjedi našeg tima bio je kapiten Miralem Halilović koji je odigrao još jednu herojsku utakmicu i pokazao da je vođa ekipe.

Poslije susreta Halilović se požalio na uslove koji su vladali u dvorani te na neki način uputio kritiku organizatoru kvalifkacija.

"Jedna od najtežih u karijeri, mislim da je bilo +40, ali nije baš pametno u junsko-julskom roku. Uslovi su bili katastrofa, bilo je jako teško disati, izdržali smo. Musa je pogodio tu trojku, vrijedna pobjeda i sve osim toga bi bilo loše."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Izvukli smo zadnje atome snage, trebat će mi tri dana da se oporavim. Navijači su bili iza nas, šteta što nismo prelomili u prvom poluvremenu, zakomplikovali smo. Drago mi je što smo dobili i zaslužen odmor za pripreme pred Eurobasket", poručio je naš košarkaš.

Inače, Halilović je meč završio sa 16 poena te osam ostvarenih skokova.

Top Komentari

Mad_max
Isti uslovi svima, na tebi se zaista vidjelo koliko ne podnosiš to da se oznojis, nisi navikao jbg, od treće nisi mogao glavu da digneš jbte... Sramota, a ti profesionalac.. Kako je onda onima koji rade one fasade (a moraju) Allah im se smilovao.... A težak vlažan zrak do zla Boga em gdje sunce udara plus 50 minimum jbte... Samo ste se navikli žaliti Boze dragi...
3 15
TMilidza
Nurkici gledaš li pisam ti se na twitove
15 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi