Fenomenalan transfer za Amara Gegića

Odlazi u najjaču ligu u Evropi

Fenomenalan transfer za Amara Gegića

H. Zilić

Bh. reprezentativac Amar Gegić karijeru će nastaviti u španskoj ACB liga pa ćemo tako pored Muse i Sulejmanovića imati još jednog košarkaša u Španiji koja ima najjaču košarkašku ligu na Starom konitnentu.

Gegić je potpisao za Gran Canariju koja je godinama u vrhu španske košarke i nema sumnje da je ovo sjajan transfer za našeg košarkaša.

Naš reprezentativac je početkom sezone potpisao za francuski Bolougne gdje je pružao vrhunske partije što nije promaklo Gran Canariji.

Prošle sezone nosio je dres Parisa gdje je također imao zapaženih partija i u francuskom prvenstvu, ali i u Eurocupu.

Oglasi

Gegić će biti treći igrač s ovih prostora u rosteru Gran Canarije jer su tu trenutno Crnogorac Jovan Kljajić i hrvatski reprezentativac Roko Prkačin.

Gran Canaria nije trofjena, ali je tu uvijek u vrhu ACB lige.

Prije sedam sezona osvojili su španski Superkup, a prošle sezone su osvojilii Eurocup.

U tekućoj sezoni Gran Canaria je na šestom mjestu ACB lige s omjerom 9-6, a također dobro guraju i u Eurocupu i drugoplasirani su u svojoj grupi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče Gegića on bi trebao debitovati za novi klub 7. januara u 17. kolu u gostima protiv Valencije.

Prije toga 30. decembra Gran Canaria igra protiv Breogana, a minimalna je šansa da Gegić debituje u tom meču.

Top Komentari

K79
sretno Gegatron majstore:D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi