Amar Gegić predstavljen u novom klubu
FOTO: T. Hebib

Potpisao za Gran Canariu

Amar Gegić predstavljen u novom klubu · Zvanično

H. Zilić

Košarkaški reprezentativac Bosnei Hercegovine Amar Gegić i zvanično je predstavljen u novom klubu, a karijeru nastavlja u španskoj ACB ligi.

Kao što smo i pisali sinoć Gegić je potpisao za Gran Canariju i sigurno napravio iskorak u karijeri.

Tim sa Kanarskih otoka je ozvaničio Gegićev dolazak, a naš košarkaš bi mogao debitovati 30.12. protiv Breogana ili prvi vikend u januaru protiv Valencije.

Naš reprezentativac je početkom sezone potpisao za francuski Bolougne gdje je pružao vrhunske partije što nije promaklo Gran Canariji koja je poznata kao ekipa koja radi dobar skauting po Evropi.

Oglasi

Gran Canaria nije trofejna, ali je tu uvijek u vrhu ACB lige i jedan je od popularnijih košarkaških timova u Španiji.

Prije sedam sezona osvojili su španski Superkup, a prošle sezone su osvojilii Eurocup.

U tekućoj sezoni Gran Canaria je na šestom mjestu ACB lige s omjerom 9-6, a također dobro guraju i u Eurocupu i drugoplasirani su u svojoj grupi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Gegić već ima isksutvo igranja u jakim ligama, obzirom da je nosio dres Parisa, Boluogne, a jedan dio karijere bio je član Bayerna, kao i Partizana.

Karijeru je oživio na neki način partijama u ABA ligi u dresu Cibone gdje je i došao na radar Parisa nakon čega kreće nejgov odličan put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi