Amerikanci donose priču o fotografiji balkanskih momaka: Bilo je i rakije, slušao se Džej...

Nurkić i društvo se opuštali

Amerikanci donose priču o fotografiji balkanskih momaka: Bilo je i rakije, slušao se Džej...

E. Škorić

Fotografija koja je nedavno obišla svijet i na kojoj su NBA košarkaši koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije očigledno iza sebe ima i zanimljivu 'pozadinu'.

Jusuf Nurkić (BiH), Nikola Vučević (Crna Gora), Nikola Jokić i Boban Marjanović (Srbija), Ivica Zubac i Mario Hezonja (Hrvatska) te Luka Dončić, Goran Dragić i Čančar (Slovenija) okupili su se zajedno jedne večeri tokom boravka u Orlandu na NBA završnici.

Balkanski momci očigledno imaju sjajne odnose i to je viđeno i na fotografiji koja je objavljena krajem avgusta. Sada su neki od aktera te zabavne otkrili kako je bilo te večeri.

"Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali kakav će trag ostaviti na nas sljedećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub", rekao je Dragić.

"Nismo znali da li nam je to posljednja noć, pa smo odlučili da se malo zabavimo", dodaje slovenski košarkaš koji s Miamijem igra finale Istočne konferencije i uz Zubca i Jokića još uvijek je tu - u balonu u Orlandu.

Dragić otkriva za "The Athletic" da je na meniju bila i rakija, da se iz mobilnih telefona puštala muzika sa naših prostora - Džej, Mitar Mirić...

"Ja sam više za pivo. Nisam za ta jaka pića, ipak su Jokić, Marjanović, Vučević mnogo jači momci od mene", kazao je Dragić.

“Kada oko sebe imaš ljude koji pričaju istim jezikom, a na drugom si kraju svijeta, zatvoren, daleko od porodice - to pomaže", kazao je Ivica Zubac.

"Mislim da ova fotografija govori mnogo. Sjajno je vidjeti sve nacije, sve religije - sve nas zajedno. To što je bilo bilo je. Niko nije želio rat. Svi pate u ratu", rekao je Dragić.

Top Komentari

Coru
Nema komentara, cim je Sloga, bez svadze, to neodgovara ovim jadnicima sto ostavljaju nacionalisticke i politicke Komentare po sportskoj stranici.
7 1
Penderinos
Neće nas Nurk rakije i Mitra, to su ovi Srbi organizirali
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije