Argentina razbila Poljsku za prvo mjesto u grupi

Scola ponovo vodio svoju selekciju do trijumfa

Argentina razbila Poljsku za prvo mjesto u grupi

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Argentine osvojila je prvo mjesto u grupi I na Svjetskom prvenstvu u Kini.

U direktnom duelu za prvo mjesto Argentina je savladala Poljsku rezultatom 65:91 i tako će u četvrtfinalu igrati protiv poraženog iz meča Španija - Srbija.

Argentina je od samog početka meča pokazala kako itekako ima namjeru da osvoji prvo mjesto u grupi. Nakon prve dionice su stvorili šest poena prednosti (14:20), da bi već do poluvremena ta razlika narasla na plus 15, 27:42.

U nastavku Poljska nije imala apsolutno nikakve šanse. Selekcija Argentine je igrala zaista fantastično, dok je kod Poljaka jedino AJ Slaughter nešto pokušavao napadački.

To im nije bilo dovoljo. Argentina je na kraju upisala uvjerljivu pobjedu i osvojila je prvo mjesto u grupi i čekaju svog rivala u četvrtfinalu.

Luis Scola je sa 21 poenom predvodio Argentinu u ovom meču, dok je na drugoj strani AJ Slaughter ubacio 16.

Grupa I:

Poljska - Argentina 65:91 (14:20, 13:22, 14:28, 24:21)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Poljska: Balcerowski 4, Gruszecski 11, Laczynski, Olejniczak 2, Sokolowski 9, Cel 6, Hrycaniuk 2, Koszarek, Kulig 5, Ponitka 4, Slaughter 16, Wacynski 6.

Argentina: Caffaro, Delia 12, Fjellerup 9, Laprovittola 7, Redivo 4, Brussino 10, Campazzo 7, Deck 9, Gallizzi, Garino 0, Scola 21, Vildoza 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije