Bugojanci imaju razlog više da u subotu budu uz KK Iskra
Lijepa gesta A-1 ligaša FBiH

Susret protiv KK Travnik humanitarnog karaktera

Bugojanci imaju razlog više da u subotu budu uz KK Iskra

S. Mlaćo

U subotu se u Bugojnu igra derbi susret 9.kola A-1 lige FBiH u kojem će KK Iskra ugostiti KK Travnik. Očekuje se zanimljiv i neizvjestan meč, a Bugojanci vjeruju da mogu pred svojim navijačima upisati pobjedu. 

Ovaj susret igra se u subotu sa početkom u 17 sati, a imat će humanitarni karakter. Naime, sav prihod od ulaznica koja iznosi 2 KM namijenjen je za liječenje Eldina Bečirovića Peleta, vjernog navijača Iskre, koji ima veliki zdravstvenih problema.

Naime,  njemu su otkazala oba bubrega i već dugo vremena boravi po bolnicama, te se nalazi u teškom stanju. Akciju pomoći za Bečirovića pokrenuli su i navijači Iskre, popularni Vandali, a iz KK Iskra Bugojno pozvali su sve građane Bugojna i ljubitelje sporta, te humane ljude da u subotu dođu u KSC u što većem broju, te podrže KK Iskra i budu dio ove humanitarne akcije.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi