Azra Alispahić sa "parkinga" presudila Jedinstvu u Mejdanu
Željezničar u sjajnoj utakmici u Mejdanu upisao nove bodove

Sjajna košarkaška predstava u Mejdanu

Azra Alispahić sa "parkinga" presudila Jedinstvu u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkaški derbi Jedinstva i Željezničara po tko zna koji put do sada ponudio nam je triler završnicu. U Maloj dvorani Mejdan, nakon produžetka, puni plijen su na kraju odnijele Plave iz bh. prijestolnice slavivši trijumf rezultatom 94:99. 

Željezničar je cijeli meč imao sigurno vodstvo. Sve im je polazilo od ruke, a četiri minute prije kraja susreta vodile su sigurnih 63:81.Bila je to prednost koja im je garantovala rutinski trijumf, no u tom trenutku činilo se kako su se Sarajke ranije počele radovati.

Same su sebi zakomplikovale situaciju dopustivši Tuzlankama da naprave seriju 14:0. Vrag je tada odnio šalu, a u posljednjim sekundama susreta kod egala 85:85 Alma Jusupović je imala dva slobodna bacanja za veliki preokret i eventualnu pobjedu Jedinstva.

Ruka joj je zadrhtala, meč je otišao u produžetak, a dodatnih pet minuta Željo je iskoristio da dođe do zasluženog trijumfa.

Susret je prelomila sjajna kapitenka Željezničara Azra Alispahić koja je kod rezultata 94:96, sa parkinga pogodila trojku koja je susret odvela na stranu gošći iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnije kod domaćeg sastava bile su Jasmina Ahmetbegović koja je utakmicu završila sa 32 poena, dok je Žaklina Milošević upisala 19 poena, a sjajna u ovom susretu Melika Hadžiefendić dodala je 17 poena.

Ekipu Željezničara predvodila je Zerina Alispahić sa 28 poena, dok je Azra Alispahić upisala 27 poena u ovom susretu, dok je Amra Bajrović zaustavila se na 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi