Banovićanke deklasirale Orlove u majstorici, te odbranile titulu prvaka države!
Banovićanke ponovo najbolje u prvenstvu BiH

U majstorici nije bilo neizvjesnosti

Banovićanke deklasirale Orlove u majstorici, te odbranile titulu prvaka države!

E. Dindić, foto: E. Dindić

U petoj utakmici finala prvenstva BiH za košarkašice između RMU Banovića i Orlova nije bilo drame. Na kraju više nego ubjedljiva pobjeda domaćih košarkašica rezultatom 94:63, te tako su  odbranile titulu  prvaka naše države za ovu sezonu.

Nakon prvog dijela igre imale su domaće košarkašice  prednost od 27:18. Drugi period donio je igru koš za koš, u kojem su se bolje snašle gošće iz Banja Luke pa ovaj period dobijaju rezultatom 18:17.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 44:36 u korist izabranica Gorana Jurčenka.

Treći period potpuna dominacija domaćih košarkašica koji ovaj period dobijaju rezultatom 24:10, te nakon 30 minuta igre imaju prednost od 68:46.

Četvrti period bilo je samo pitanje sa koliko će se razlike ovaj susret završiti, te na kraju i više nego ubljedjivih 94:63 u korist RMU Banovića.

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Nikolina Zubac sa 23 poena i 10 skokova, dok je sjajna Dženita Ikanović dodala 17.

Bolje od ostalih kod Orlova bile su Milica Zeljković  i Vida Emeše sa po 16 postignutih poena.

RMU Banovići-Orlovi 94:63

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Banovići: Ikanović 17, Musić 6, Zubac N. 23, Šćekić 3, Dušanić 9, Demirović, Glotić 2, Ikanović A.2 , Karić, Zubac 15, Lacić 16, Bučuk 1. Trener: Goran Jurčenko

Orlovi: Popović, Zeljlković 16, Domuzin 7, Emeše 16, Rajić 2, Šobot 1, Vasilić, Kovačević, Simić 3, Babić 9, Božić 9, Orašanin. Trener Slaviša Ožegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti