Banovićanke  pobjedile Orlove i seriju odvele u majstoricu
Banovićanke nisu dopustile iznenađenje

Sjajan susret

Banovićanke pobjedile Orlove i seriju odvele u majstoricu

E. Dindić

Orlovi u četvrtom susretu finala prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice nisu uspjeli da savladaju RMU Banoviće na svom parketu i donesu titulu prvaka Bosne i Hercegovine u svoje redove. Izabranice Gorana Jurčenka slavile su pobjedu 68:57 i tako finalnu seriju odvele u majstoricu. 

Sjajno su susret otvorile košarkašice Banovića koje su imale prednost nakon prvog perioda od 24:13. U drugom periodu igralo se koš za koš, međutim i ovaj period dobijaju izabranice Gorana Jurčenka sa 14:13. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 38:26 u korist Banovićanki.

Treći period pripada Orlovima koji ovaj dio igre rješavaju u svoju korist rezultatom 16:9. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 47:42.

U posljednjem periodu  domaće košarkašice izjednačile su na šest minuta prije kraja susreta na (52:52), ali to je sve od njih bilo u ovom susretu. Izabranice Gorana Jurčenka sigurno privode utakmicu kraju te ostvaruju veliku pobjedu rezultatom 68:57.

Najefikasnija u pobjedničkom sastavu bila je Maja Šćekić sa 14 poena dok je Nikolina Zubac susret završila sa 12 poena. Orlove u ovom susretu predvodila je Vida Emeše sa 18 poena dok je Dragana Domuzin dodala 16.

Orlovi- RMU Banovići 57:68

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Orlovi: Vasilić 2, Zeljković 13, Domuzin 16, Emeše 18, Rajić 8, Šobot, Kovačević, Popović, Simić, Babić, Božić, Orašanin. Trener: Slaviša Ožegović

RMU Banovići: Ikanović 10, Musić 10, Zubac 12, Šćekić 14, Dušanić 11, Demirović, Glotić 1, Ikanović A, Karić, Zubac D. 10, Lačić, Bučuk Trener: Goran Jurčenko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti