Banovićanke skupo "prodale kožu" u Bugarskoj
Odlična partija u Bugarskoj, ali nedovoljna za pobjedu

Odlična partija bh. prvaka, ali na kraju novi poraz

Banovićanke skupo "prodale kožu" u Bugarskoj

E. Dindić

U okviru 16. kola WABA lige za košarkašice svoj susret su odigrali Beroe i RMU Banovići. U jednoj zanimljivoj utakmici slavile su domaće košarkašice rezultatom 79:73 (52:37). 

Prvi period fantastično su odigrale domaće košarkašice koje nakon 10 minuta imaju prednost od 35:22. I drugi period Beroe dobija sa 17:15, pa se na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 52:37.

Drugo poluvrijeme donosi dosta bolju igru RMU Banovića, ali na kraju su upisale samo častan poraz. Nakon 40 minuta susreta rezultat je glasio 79:73.

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Ana Poček sa 22 poena i 13 skokova, dok je Breanna Lewis dodala 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

RMU Banoviće u ovom susretu predovila je Danira Musić sa 23 poena uz sedam skokova, dok je Latinka Dušanić dodala 17 uz osam asistencija.

Bh. prvaku ostao je još jedan susret u WABA ligi kada u idućem kolu putuje u Beograd na megdan Crvenoj Zvezdi.

Top Komentari

Cibre
Sta ja rekoh jucer, hahaha!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi