Barcelona prvi učesnik Final Foura Eurolige

3-0 protiv Žalgirisa

Barcelona prvi učesnik Final Foura Eurolige

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone osigurali su plasman na Final Four Eurolige. Katalonski tim večeras je u Kaunasu savladao Žalgiris rezultatom 77:66 i s 3-0 u pobjedama ide na završni turnir i u borbu za titulu.

Barcelona je večerašnjom pobjedom u Kaunasu nad Žalgirisom osigurala plasman na Final Four Eurolige. Nakon dvije domaće pobjede katalonski klub je slavio i na gostovanju i mirno će čekati novi dolazak u Kaunas gdje se igra završni turnir.

Izuzetno neefikasna košarka igrala se u uvodnim minutama. Barcelona je kontrolisala rezultat od samog početka, a nakon prve dionice bilo je plus tri u korist gostiju, 13:10.

Žalgiris je nošen podrškom s tribina uspio sredinom druge dionice otići na prednost od pet poena (24:19). Međutim, do kraja prvog poluvremena Barca je ponovo dominantna na parketu, okreće rezultat na svoju strani i na odmor odlaze s tri poena prednosti, 29:26.

Ključna je u ovom meču bila treća dionica. Raspoloženi su košarkaši gostujućeg tima bili u ovom dijelu meča i razlika se povećala na 13 poena, 61:48.

Litvanskom velikanu povratka u meč nije bilo. Iskusno je Barca završila ovaj meč u svoju korist, došla je do pobjede i s ukupnih 3-0 odlazi na Final Four.

Oglasi

Barcu su do pobjede u ovom duelu vodili češki košarkaši Tomas Satoransky i Jan Vesely sa po 14 poena, Mike Toby je dodao 13, koliko je imao najefikasniji igrač Žalgirisa Edgaras Ulanovac.

Barcelona će u polufinalu igrati protiv boljeg iz serije Partizana i Real Madrida u kojem beogradski tim ima prednost od 2-1 pred četvrti meč koji se igra sutra u Beogradu.

U drugom polufinalu naći će se pobjednici duela Olympiakos - Fenerbahče (1-1) i Monaco - Maccabi (2-1).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Final Four Eurolige igra se od 19. do 21. maja, a titulu neće braniti Anadolu Efes koji nije ni uspio da se plasira u doigravanje.

Treba istaći da je Barcelona u prošlosti osvojila dva naslova prvaka. Prvi je stigao 2003., a drugi 2010. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Nice, nice. Mada zalgiris je talašika, tek ce pravi izazov imati u polufinalu protiv boljeg iz duela barbara i fašista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi