Nestao sa scene, borio se s depresijom i niko nije znao gdje je, a sada potpisuje za Barcelonu!

Ricky Rubio trenira s Kataloncima

Nestao sa scene, borio se s depresijom i niko nije znao gdje je, a sada potpisuje za Barcelonu!

E. Čaušević

Španski košarkaš Ricky Rubio prošlog ljeta sve je šokirao odlukom da prekida karijeru jer vodi tešku bitku s depresijom. Mjesecima ga nije bilo u javnosti, ali danas stižu vijesti koje su obradovale svakog ljubitelja košarke.

Rubio važi za jednog od najboljih plejmejkera koje smo gledali u Evropi i NBA ligi proteklih 15-tak godina, no ovaj 33-godišnji košarkaš ljetos je šokirao sve kada je objavio da se povlači iz ovog sporta.

Španski košarkaš je napustio Cleveland Cavalierse u kojima je igrao tri sezone, ali niko nije očekivao da će to značiti i prekid karijere.

Rubio je prošao u privatnom životu kroz pravi pakao zbog velikih problema s povredama, no ono što ga je najviše pogodilo jeste smrt njegove majke koja je preminula 2016. godine. Sve to je Španac čuvao u sebi, ali ljetos više nije mogao da izdrži.

Priznao je da je bio u teškoj situaciji i na mračnom mjestu zbog depresije i zbog toga nije mogao više izlaz naći ni u košarci. Pauza koju je napravio bila je jedini potez za njega, a pola godine kasnije stižu vijesti kojima su se svi nadali.

Oglasi

Rubio jeste odustao od NBA lige, ali ne i od karijere. Ovaj 33-godišnjak se lagano vraća i nalazi se pred potpisom koji bi mogao da oživi njegovu karijeru.

Naime, Barcelona je jutros objavila da će se Rubio priključiti katalonskom klubu i da će trenirati s ekipom u narednom periodu. Rubio je zamolio Barcu da trenira s ekipom što su oni odmah odobrili jer svi žele da se Rubio vrati na parket.

Također, španski mediji navode da su čelnici Barcelone već poručili Rubiju da mu žele ponuditi ugovor, ali da neće žuriti i da je najbitnije da se on lagano vrati u formu i kada osjeti da je spreman ponovo za igru onda će mu oni dati šansu.

Inače, Rubio je ponikao u Juventutu za i u Endesa ligi zaigrao je sa svega 14 godina i još uvijek drži rekord najmlađeg igrača u historiji španske košarke koji je zaigrao u najjačem rangu.

U Barcelonu je stigao 2009. godine i odigrao je dvije sjajne sezone za katalonski klub, a potom je otišao u NBA ligu. Draftovan je od strane Minnesote Timberwolves u kojoj je igrao šest godina prije odlaska u Utah Jazz. Bio je kratko i u Utah Jazzu prije povratka u Minnesotu, a potom je 2021. godine otišao u Cleveland.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ostavio je dubok trag i u reprezentaciji Španije s kojom je u posljednjih 15-tak godina osvojio skoro sve što je mogao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti