Bh. košarkaši u 9 sati putuju u Litvaniju, a nekoliko sati kasnije igraju meč

FIBA nije pristala da odgodi utakmicu

Bh. košarkaši u 9 sati putuju u Litvaniju, a nekoliko sati kasnije igraju meč

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra danas u gostima protiv Litvanije meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su prije nekoliko dana poraženi od iste selekcije u Mejdanu, te su trebali nakon meča zajedno s Litvancima da putuju u ovu zemlju, ali se to nije desilo zbog svih dešavanja u Ukrajini.

Naime, zbog rata u Ukrajini proglašeno je i vanredno stanje u Litvaniji, a čelni ljudi Košarkaškog saveza BiH odlučili su da od FIBA-e zatraže odgodu ove utakmice, te su odbili da putuju u Litvaniju.

No, nakon što je FIBA odbila taj prijedlog u posljednji trenutak odlučeno je da će naši košarkaši ipak putovati u Litvaniju i skoro bez ikakvog vremena za odmor nakon leta će morati na parket.

KS BiH je uspio da pronađe charter let za Litvaniju, a bh. selekcija mi s sarajevskog aerodroma trebala krenuti u devet sati. Meč protiv selekcije Litvanije igra se već od 18:30 sati i jasno je da će naš tim imati minimalan dio vremena za odmor i pripremu za ovu utakmicu.

Ovo će biti meč četvrtog kola kvalifikacija, a naš tim ima dvije pobjede i jedan poraz. Litvanci su prvi na tabeli sa omjerom 3-0 i jasno da su i večeras favoriti za pobjedu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

FIBA je bila jasna da se meč mora igrati i zaprijetili su i sankcijama za naš Savez ukoliko se igrači ne pojave u Litvaniji, te su dobili garancije za sigurnost u ovoj zemlji nakon čega je odlučeno da se ipak ide na put.

No, nakon svega što se dešavalo prethodnih dana i činjenice da se putuje na dan utakmice pitanje je koliko su naši košarkaši odmorni i spremni da pruže otpor selekciji Litvanije. Ogroman udarac je i činjenica da Miralem Halilović neće igrati večeras nakon povrede koju je zadobio u Mejdanu.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Koja je naša budala " dala sebi za pravo " da kaže , " nemojte Vi ( košarkaši) da idete već obezbjeđenim čarter letom" jer tobože tamo je proglašeno ratno stanje " ???? BUDALA koja je naše košarkaše i onako umorne " izigrala " i ako smo imali i malo šanse da ih iznenadimo tamo, sada nećemo sigurno , radi te BUDALE i IDIOTA, koji dade sebi za pravo da kaže " nemojte ići. 99% da ćemo izgubiti i ovu tekmu, na žalost. Sretno momci i da vas Bog čuva.
11 2
Pajkan
Ovi iz saveza mogu snimati treci dio Dumb&Dumber
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije