Bh. košarkašice u četvrtom šeširu, žrijeb grupa za Eurobasket u petak

Zmajice čekaju rivalke

Bh. košarkašice u četvrtom šeširu, žrijeb grupa za Eurobasket u petak

E. Škorić

Svjetska košarkaša federacija (FIBA) objavila je raspored šešira prede žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Žrijeb kvalifikacija za ženski Eurobasket 2023. godine je zakazan za 20. august u 11 sati, a FIBA je danas objavila i raspored šešira pred pomenuti žrijeb.

Zmajice su u četvrtom šeširu zajedno sa Slovenijom, Mađarskom, Ukrajinom i Hrvatskom. Zanimljivo da BiH može dobiti rivale iz drugog, petog i osmog šešira.

Osam grupa će imati po četiri reprezentacije dok će preostale dvije, grupa E i grupa J imati po tri reprezentacije. Dva domaćina, Izrael i Slovenija će također učestvovati u kvalifikacijama.

Šešir 1: Španija, Francuska, Belgija, Srbija, Turska.
Šešir 2: Bjelorusija, Rusija, Italija, Grčka, Švedska.
Šešir 3: Crna Gora, Velika Britanija, Češka Republika, Slovačka, Latvija.
Šešir 4: Slovenija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Hrvatska.
Šešir 5: Litvanija, Poljska, Njemačka, Bugarska, Rumunija.
Šešir 6. Nizozemska, Izrael, Portugal, Luksemburg, Danska.
Šešir 7: Švicarska, Republika Irska, Austrija, Estonija.
Šešir 8: Finska, Island, Sjeverna Makedonija, Albanija.

Kvalifikacije će se igrati u tri prozora i to od 11. do 14. novembra 2021., zatim od 24. do 27. novembra 2022. godine i od 24. do 27. februara 2023. godine.

Bh. košarkašice će i na ovom Eurobasketu pokušati napraviti što bolji rezultat nakon što su nedavno na Evropskom prvenstvu osvojile sjajno peto mjesto.

Top Komentari

user1597698961
Ma **** fibu i njeno bodovanje ,uzas,ali idemo zmajice dokazati da nam ne mogu nista i sto nas sputavaju s sesirima.
7 0
dinass
Eto po kakvim je sad mjerilima nasa repka u 4. sesiru i kako moze dobiti protivnike samo iz pojedinih drugih sesira,zamrseno i netransparentno do bola sa ciljem muljanja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi