Čudo se desilo: BiH odigrala najboljih 10 minuta turnira i pobijedila Austriju

Trijumf za ostanak u B diviziji

Čudo se desilo: BiH odigrala najboljih 10 minuta turnira i pobijedila Austriju

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Austriju u 4. kolu Evropskog prvenstva B divizije. Bilo je 88:72 u korist selekcije BiH.

U duelu dvije najslabije ekipe u grupi A Evropskog prvenstva B divizije Bosna i Hercegovina je odličnom igrom u posljednjoj dionici uspjela savladati Austriju i tako je izbjegla potpuni debakl i ispadanje u C diviziji.

Austrija odlično ulazi u meč. Kontrolisali su potpuno prvu dionicu, imali su u jednom trenutku i 11 koševa prednosti, a nakon deset minuta igre bilo je plus, šest, 20:14.

Imala je Austrija početkom druge dionice i 12 poena prednosti nakon serije od 6-0. Prednost su održavali sve do finiša prvog poluvremena kada Bosna i Hercegovina serijom od 8-0 dolazi na samo poen zaostatka (35:34), što je bio rezultat nakon 20 minuta igre.

BiH je početkom druge dionice kratko imala vodstvo, no uslijedio je novi pad u igri koji Austriju odvodi ponovo na devet poena prednosti. Sreća za BiH pa je i protivnik imao ogromne padove u igri, pa je nakon tri dionice bilo 60:58 u korist protivnika

Odlično bh. kadeti ulaze u posljednju dionicu. Serijom od 9-0 preokreću rezultat na svoju stranu i na sredini igre u ovoj četvritini BiH odlazi na dvocifrenu razliku, 74:63.

Nije se Austrija mogla vratiti u meč. BiH je bez većih problema privela susret kraju, protivnik je razbijen i bh. selekcija je došla do pobjede kojom će izbjeći doigravanje za ispadanje u najniži rang takmičenja.

Bh. selekciju je predvodio Dorian Vujanović sa 16 poena, Eman Jašarević je dodao 15, a Uroš Grahovac 14 poena.

Kod Austrije Peja Strobl je ubacio 20, a Konstantin Sauer 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti