Bh. košarkaši večeras kao favoriti protiv nezgodnog rivala otvaraju kvalifikacije za Mundobasket

Češka gostuje u Skenderiji

Bh. košarkaši večeras kao favoriti protiv nezgodnog rivala otvaraju kvalifikacije za Mundobasket

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. košarkaši će u sarajevskoj Skenderiji ugostiti Češku u meču koji počinje u 20 sati i pokušat će da na najbolji način otvore kvalifikacijski ciklus.

Nema prve zvijezde Jusufa Nurkića, no srećom spreman je bivši NBA košarkaš Džanan Musa, koji bi mogao biti od velikog značaja za Zmajeve. On je jučer odradio prvi trening sa reprezentativcima i bit će spreman za ovaj duel.

U Skenderiji će zbog koronavirusa biti omogućeno 50 posto kapaciteta, ali svakako bi podrška sa tribina mogla da bude jako važna, a naši momci sa selektorom Vedranom Bosnićem vjeruju da ćemo pobjedom započeti put ka Mundobasketu.

"Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa", rekao je Bosnić jučer.

Treba dodati da samo tri dana nakon meča s Češkom naš tim očekuje gostovanje kod reprezentacije Bugarske u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Miralem Halilović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nada se pobjedi.

“Sretan sam što smo se ponovo okupili. Atmosfera je kao i u posljednje tri ili četiri godine odlična. Moram reći da sam malo i poželio jer sam propustio dva posljednja ciklusa zbog povreda. Sinoć smo odradili prvi trening i krenuli smo ponavljati akcije koje želimo raditi protiv Češke, tako da se krenulo raditi sa specifičnim dijelom za utakmicu”, rekao je Halilović za stranicu KS BiH, dodavši:

“Radit ćemo i spremiti se za Češku kako bi uz pomoć gledatelja, kojih želim vidjeti što više na tribinama, krenuli pobjedom u kvalifikacije kao i prošli put”.

Halilović je govorio i o rivalima Zmajeva u grupi, a to su Češka, Bugarska i Litvanija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

“Najveća stvar je u kakvim će sastavima doći ekipe. Doslovce se može desiti da svaki ciklus dođe nova ekipa jer zavisi od Eurolige i NBA lige. I više nego respektabilne ekipe, a posebno Litvanija i Češka. Bugare znamo, mislim da su svake kvalifikacije s nama. Kada bi Češka došla u kompletnom sastavu, bila bi to jedna od jačih ekipa u kvalifikacijama, ali ne znamo kakvi će doći. Mislim da su im vanjski igrači i šuteri najveća opasnost”, istakao je kapiten naše reprezentacije.

Prema MOZZART kladionici, BiH je večeras favorit protiv Češke, a kvote pogledajte na OVOM linku.

Promo

Top Komentari

BogatiDijasporac
Jedva cekam da i Luka Garza zaigra za repku :)))
6 0
crni1000
u koje koje vrijeme igraju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi