"Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, uvijek idemo na pobjedu"

Bosnić pred meč protiv Češke

"Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, uvijek idemo na pobjedu"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji igra protiv Češke meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Vedrana Bosnića u dvorani Mirza Delibašić počinju svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a prvi protivnik naše selekcije će biti reprezentacija Češke.

Naš tim je dobio veliko pojačanje pred ovaj meč jer je Džanan Musa sinoć stigao u Sarajevo, te se već jutros pridružio našoj ekipi na treningu.

Utakmica protiv Češke igra se od 20 sati, a Bosnić je pred ovaj meč poručio da će naša ekipa igrati na pobjedu i da ga previše ne zanima ko je s druge strane parketa.

"Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa", rekao je Bosnić.

Također, selektor naše reprezentacije je poručio da naš tim uvijek ide na pobjedu, te se nada da će što više naših navijača biti na tribinama da pruže podršku našim momcima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu", dodao je Bosnić.

Treba dodati da samo tri dana nakon meča s Češkom naš tim očekuje gostovanje kod reprezentacije Bugarske u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

VenamaHrabrih
I kad neko kaže da nije do trenera. Ovo je pravi čovjek na pravom mjestu!
14 0
celikze
Kada trener kaze igramo uvijek na pobjedu to je trener.Kada se izvuku grupe u fudbalu nase hovnene motike kazu,prvo mjesto je rezervisano za OVE ili ONE.Istoga trena bi mu zvalje razvalio.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti