U prošlosti su padali mnogo jači sastavi Litvanije, a BiH je večeras favorit u Mejdanu
Foto - FIBA

Velika utakmica za bh. košarkaše

U prošlosti su padali mnogo jači sastavi Litvanije, a BiH je večeras favorit u Mejdanu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mejdanu dočekuje Litvaniju u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Vedrana Bosnića u ovaj meč ulaze s velikim ambicijama i pokušat će da iskoriste odsustvo najvećih litvanskih zvijezda kako bi došli do pobjede.

U prošlosti su padale i jače selekcije Litvanije. Prije nešto više od 24 godine BiH je u Vilniusu u nezaboravnom meču slavila 69:66, a zatim 2013. godine u još jednom meču za pamćenje bilo je 78:72.

Kladionice su ovog puta na strani naše selekcije. Došlo je do promjene kvota i veće šanse za pobjedu se daju našem timu.

"Mi smo euforičan narod i u ovakvim utakmicama ja adrenalin visok. Mnogo je bitno da ne izgubimo u želji za pobjedom i da pokažemo da možemo igrati sa Litvancima. I kada budemo imali loše i dobre periode igre moramo znati šta hoćemo", rekao je pred utakmicu selektor Vedran Bosnić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naravno, svi očekuju veliku podršku s tribina. Mejdan će to sigurno prirediti i u takvoj atmosferi je samo bitno da bh. tim ne izgori.

Susret BiH - Litvanija igra se od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi