Jučer su srušili prvake Evrope, a danas nas je KSBiH vratio u tužnu realnost bh. sporta

Novac i dalje nije uplaćen

Jučer su srušili prvake Evrope, a danas nas je KSBiH vratio u tužnu realnost bh. sporta

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je priredila pravu senzaciju pobjedom na Eurobasketu protiv Slovenije.

Bh. košarkaši su nastavili s odličnim igrama u grupnoj fazi Eurobasketa, a naš tim jučer je u Kelnu u fantastičnoj atmosferi pobijedio aktuelne prvake Evrope sa 97:93.

Ovo je druga pobjeda za bh. reprezentaciju na Eurobasketu i imamo omjer 2:1, te nam je u dvije preostale utakmice protiv Francuske i Litvanije potrebna jedna pobjeda kako bismo se plasirali dalje.

Poznato je da su naši košarkaši zaista prošli trnovit put do Eurobasketa jer se Košarkaški savez našao u velikim finansijskim problemima, te su javno tražili pomoć za odlazak u Keln.

Ubrzo nakon toga novac je počeo pristizati, a također sve je oduševila odluka Vijeća ministara BiH da uplati na račun KSBiH 200.000 KM za finansiranje priprema bh. reprezentativaca pred odlazak na EP, te kupovinu avionskih karata.

Iako naš tim već uveliko igra na Eurobasketu tužno je čuti da novac od Vijeća ministara BiH još uvijek nije uplaćen, a to su i jutros potvrdili na zvaničnoj straniic našeg Košarkaškog saveza.

Oglasi

"U danima radosti koju su nam priredili košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez BiH i dalje očekuje uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, Vijeće ministara, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donijelo je na telefonskoj sjednici Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu", navodi se u saopštenju KSBiH.

Vijeće ministar BiH je odluku o uplati donijelo nakon što je KS dostavio plan priprema i aktivnosti za koje su im potrebna finansijska sredstva za odlazak naših timova na Eurobasket, odnosno Mundobasket.

Pomenuta sjednica Vijeća ministara BiH održana je 15. avgusta, a danas je 5. septembar i još uvijek novac nije uplaćen na račun našeg Saveza.

"I dalje čekamo", navodi se na kraju saopštenja KSBiH.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
e da se moja generacija,,nallazi u BOSNI davno bi oni dobili batina na ulici ,ali otisli smo ,bar smo jednom iprebijali i popalili,policajci su bjezali ko picke,dok iz Sarajva nisu pozvali u pomoc i zamislite koga srpske specijalce iz banja luke. mOZDA niste culi za fejzbuk grupu. Svaka cast generacijo ,oni znaju o kome pricam.
1 0
BHFLjiljan
Hrvati kradu sto vise mogu iz Bosne. Sebi gledaju da Nas prevare. Imal igdje Nas sto je za nas? Imal ijedan da valja??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi