Nurkić i saigrači zapjevali "Bosnom behar probeharao"

Ludnica u Koelnu

Nurkić i saigrači zapjevali "Bosnom behar probeharao"

Edmir Škorić

Veliku pobjedu ostvarila je večeras reprezentacija BiH u Koelnu na Evropskom prvenstvu u košarci.

Bh. košarkaši su bili ogromni autsajderi u meču sa Slovenijom, ali su na kraju poslije velike drame slavili sa 97:93 i nakon tri kola imaju dvije pobjede te sada izgledne šanse da se plasiraju u drugi krug.

Zaista s u večeras svi bili sjajni i svi su dali doprinos u skidanju skalpa prvaku Evrope, a nakon utakmice, kada je došao red na izjave, naši košarkaši su zapjevali "Bosnom behar probeharao", pjesmu Dine Merlina koja je godinama unazad redovna na tribinama i navijači njome iskazuju ljubav prema svojoj zemlji.

Jusuf Nurkić, Adin Vrabac, Edin Atić, Miralem Halilović i Kenan Kamenjaš su zajedno zapjevali pjesmu i tako proslavili jednu od najvećih pobjeda našeg nacionalnog tima.

Video pogledajte OVDJE, ili na  OVOM linku.

Slijedi dan pauze, a u utorak od 14:30 sati odmjerićemo snage s Francukom. Dan kasnije u istom terminu sastajemo se s Litvancima. Treba nam još jedna pobjeda ili eventualni poraz Litvanije od Mađarske.

Oglasi

Nakon što su zapjevali pred kamerama Sportkluba, na red su došle i izjave.

"Svaka čast navijačima. Momci su odradili fenomenalan posao, iako sam ja igrao slabo. Ovo je bila timska igra. Sve što se desilo u ovih par sedmica nije slučajno. Možemo dobiti svakoga, to smo pokazali večeras", rekao je Nurkić i dodao:

"Mi imamo veliko poštovanje prema Slovencima, državi Sloveniji, ali poštovanje je jedno, a igra je drugo. Mi imamo stvarno dobru ekipu i zdravi smo."

Riječ je imao i Adin Vrabac koji je sjajno zaustavio Luku Dončića koji nije ubacio nijednu trojku.

"Ne bih ja puno o Dončiću, Slovenija je naišla u našem ritmu pobjeda i to je to. Uzbuđen sam, ovo je velika stvar."

Kapiten Miralem Halilović je bio jasan.

"Imali smo prikjlučak, kontrolu, nismo imali padove, učimo iz grešaka. Ušli smo jako u treću četvrtiinu, skinuli smo skalp evropskim prvacima, mogli bi dobiti i svjetske prvake, jesu ono Amerikanci? Vjeujte mi da možemo još bolje."

Top Komentari

SenadJ
Litvanija.... nesto se sve vrti oko njih kad nam treba prolaz... Ali sta god bude svaka cast momcima na igri i zalaganju.
7 0
user1582456981
Juka i Musa zacepili usta laznim kriticarima i onima koji ko bajagi vole Bosnu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi