BiH košem Ilića savladala Crnu Goru

Drama do posljednje sekunde

BiH košem Ilića savladala Crnu Goru

Košarkaške U-18 selekcije Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za EP odigrale su pripremnu utakmicu u Mostaru, u dvorani Bijeli Brijeg.

U dopadljivoj i dramatičnoj utakmici odigranij po velikoj sparini slavili su naši mladići 69:68.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Crnogoraca koji su na odmor otišli s prednošću 39:31. Naši momci uspjeli su se vratiti i do kraja upornom i čvrstom obranom uspjeli nadoknaditi minus. Koš odluke za našu reprezentaciju postigao je Ilić koji je ujedno bio i najbolji i najefikasniji igrač kod izabranika Borisa Džidića sa 22 poena. Kenan Kamenjaš dodao je 20 poena.

Kod Crnogoraca Drobnjak sa 20 i Žižić sa 17 bolji od ostalih. Za bh. selekciju nije igrao jedan od najboljih košarkaša Karlo Matković zbog manjih problema s leđima. Ove selekcije igrat će i sutra na istom mjestu u 14 sati.

Prijateljski meč:

BiH - Hrvatska 69:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi