Brotnjo u drami bolje od Čapljine

Nepotpuno 6.kolo košarkaške lige Herceg-Bosne

Brotnjo u drami bolje od Čapljine

Odigrano je nepotpuno 6.kolo košarkaškog prvenstva Herceg Bosne budući da je odgođena utakmica Ljubuškog i Busovače a derbi kola u Čitluku odigrali su košarkaši Brotnja i Čapljine a u drami su slavili domaćini.

Široki II – Zrinjski II    69 : 65

Na Pecari su snage odmjerili mladi košarkaši iz Širokog i Mostara. Predvođeni Matom Šuškom koji je zabio 13 poena u prvom poluvremenu, domaći košarkaši su na veliki odmor otišli sa + 5. Drugo poluvrijeme silovito otvaraju Širokobriježani i odlaze na 15 razlike međutim tu se gosti ne predaju i već početkom zadnje četvrtine se vraćaju na -2. Ipak Šušak i Bošnjak su svojim poenima u završnici zapečatili pobjedu Širokog a upravo su njih dvojica bili najefikasniji sa 24 i 16 poena. Kod gostiju Zelenika je ubacio 13 a Obradović 11 poena.

Vitez – Posušje   52 : 68

Posušani su nakon trijumfa u Busovači opet odnijeli važnu pobjedu u gostima,ovog puta neočekivano lako u Vitezu. Vodili su cijelu utakmicu i domaćinima doslovno nisu dali nikakve šanse. Najbolji strijelac Posušana, Ante Ramljak je i danas bio na visokom nivou ubacivši 22 poena uz 6 trojki dok je njegov prezimenjak Josip dodao 13. Kod Viteza standarno dobri su bili Križanović sa 20 i Oroz sa 14 poena.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Brotnjo – Čapljina     72 : 71

Utakmicu sezone smo vidjeli večeras u dvorani u Čitluku. Nakon produžetaka pobjedu su odnijeli domaći košarkaši i tako se izjednačili na vrhu sa Grudama i Posušjem. Ćavar sa 17 poena je predvodio Brotnjo dok je Mašić dodao 15 uz 8 skokova. Kod gostiju Milinović je ubacio 20 uz 9 skokova dok je prvi strijelac lige Lužajić odigrao najlošije ove sezone ubacivši 19 poena uz čak 9 izgubljenih lopti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi