Bosnić: Pobjeda protiv Bugarske bila bi nagrada za sve što smo dosada uradili
Iako je nekoliko igrača upitno za sutrašnji duel, atmosfera u reprezentaciji BiH je na visokom nivou, a nadaju se da će sutra to prenijeti i na teren, te slaviti pobjedu

Press košarkaške reprezentacije BiH pred sutrašnji meč

Bosnić: Pobjeda protiv Bugarske bila bi nagrada za sve što smo dosada uradili

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 18 sati u zeničkoj Areni igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Protivnik izabranicima Vedrana Bosnića biće tim Bugarske, a danas je u prostorijama Arene održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice.

Medijima su se danas obratili selektor Vedran Bosnić, te košarkaši Aleksandar Lazić i Amar Gegić.

Selektor se osvrnuo na prošlu utakmicu protiv Češke Republike i najavio sutrašnji, posljednji, duel kvalifikacija.

"Jučer smo stigli iz Češke, odradili smo jutros trening, imamo dobru atmosferu u ekipi. Nažalost imamo neke povrede, pa vidjet ćemo ko će biti spreman za sutra. Sulejmanović je upitan, Vrabac nije trenirao, oni su pod lupom, ali ima još nekoliko igrača sa sitnim povredama. Ovi momci su pokazali karakter, imali smo dugo putovanje u Češkoj Republici, ja sam zadovoljan njihovim odnosom i radom. Nemamo puno vremena do sutrašnje utakmice, nadam se da ćemo uz pomoć navijača završiti pobjedom. Sutrašnja pobjeda bila bi nagrada za tri kvalitete utakmice koje smo igrali, ali i izgubili. Ovo je mlada ekipa, imamo dosta padova, ali to je razumljivo. Trebamo ponoviti pristup, ali i napraviti korak više, biti koncentriraniji, ne smijemo dat protivniku da nam postiže lake koševe" istakao je Bosnić.

Osvrnuo se i na sutrašnjeg protivnika, koji je veoma kvalitetan i koji je slavio protiv jedne Francuske.

"Bugarska je dobra šuterska ekipa, jaki su jer igraju zajedno, ekipa koja je pobijedila Francusku zaslužuje respekt. Imaju svoj kvalitete, karakter, zajedništvo jer dosta skupa igraju. Mi smo tamo na njihovom terenu izgubili u jednom neizvjesnom meču, nadam se da će sutra to biti na našu stranu i da ćemo imati više sreće", kazao je Bosnić.

Košarkaši Aleksandar Lazić i Amar Gegić nadaju se sutra velikoj podršci i pobjedi za kraj kvalifikacija.

"Dat ćemo svoj maksimum na terenu, borit ćemo se jer ovo je važna utakmica za nas iako nema rezultatski značaj, bitno je da kvalifikacije okončamo pobjedom, jer će nam to dosta značiti za naredni period", kazao je Lazić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sličnog je mišljenja i Gegić

"Ne znamo još ko će igrati sutra, ali ko god istrči dat će svoj maksimum i uz podrški navijača vjerujem da ćemo slaviti. Nadam se da će biti sutra velika podrška i da ćemo svi zajedno na kraju proslaviti pobjedu, gosti su dobra ekipa, ali dat ćemo sve od sebe da okončamo kvalifikacije pobjedom", kazao je Gegić.

Top Komentari

Saad
Sta ste uradili jebem vas u usta dere vas ko stigne sramote jedne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi