Budućnost furioznom igrom u drugom poluvremnu stigla do pobjede protiv Cedevite
Cedevita se dobro držala u prvom poluvremenu, ali je Budućnost odigrala sjajno drugo poluvrijeme i stigla do pobjede

Treća utakmica će odlučiti ko ide u finale

Budućnost furioznom igrom u drugom poluvremnu stigla do pobjede protiv Cedevite

S. Pašalić

Budućnost je u drugoj utakmici polufinala ABA lige na svom parketu savladala Cedevitu sa 87:72 i tako izjednačila seriju na 1:1.

Nakon što je Cedevita dobila prvu utakmicu sa 90:83, Budućnost je imala imperativ pobjede u drugoj utakmici. Ipak gosti su dobro otvorili utakmicu te nakon prve četvrtine vodili sa 17:16.

I u drugoj četvrtini se Cedevita dobro držala, ali Budućnost u finišu dolazi do prednosti od 5 poena, što je i bila najveća prednost jedne ekipe, ali se na odmor otišlo ipak sa 33:31 za Podgoričane.

U nastavku je Budućnost puno bolje odigrala te je konstatno povećavala svoju prednost koja je na kraju iznosila 15 poena razlike za konačnih 87:72.

Edwin Jackson je bio najefikasniji kod ekipe Budućnosti sa 15 poena, dok je čak četiri igrača utakmicu završilo sa 11 poena među kojima je bio i Nemanja Gordić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Cedevite Jacob Pullen je bio najbolji sa 18 poena, a bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Andrija Stipanović je odigrao solidnu utakmicu i postigao je 8 poena.

Odlučujuća utakmica se igra naredne nedjelje od 19 sati, a Cedevita će imati prednost domaćeg parketa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi